Kučinskis: Pagātnē palicis laiks, kad zemniekus un zaļos vērtēja kā neiespējamu politisko kombināciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pagātnē ir palikuši laiki, kad zemniekus un zaļos vērtēja kā absurdu vai neiespējamu politisko kombināciju, un tagad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir vērtējama kā labi pazīstams zīmols, sestdien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers norādīja, ka varbūt «vecajā» jeb Rietumeiropā zemniekiem un zaļajiem neizdodas sadarboties, bet Latvijā šādai apvienībai izdodas sastrādāties. Kučinskis atzina, ka starp abām grupām var būt strīdi par programmas nostādnēm, taču nepieciešamība saglabāt ZZS netiek apšaubīta. Ministru prezidents akcentēja, ka ZZS veido nacionāli konservatīvās valdības kodolu.

Kučinskis arī uzsvēra, ka svarīgākie mērķi ir visu iedzīvotāju labklājības un konkurētspējas nodrošināšana Eiropas Savienības (ES) mērogā. Viņš norādīja uz nepieciešamību ātrāk sasniegt vidējo dzīves līmeni ES, kas būtu spēcīgākais arguments, lai veicinātu daudzu aizbraucēju atgriešanos Latvijā.

Uz LZS kongresu sestdien ieradušies arī citi ZZS deleģētie pārstāvji valdībā - finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, satiksmes ministrs Uldis Augulis, veselības ministre Anda Čakša un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Tāpat uz partijas sanāksmi ieradušies Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, partijas «Latvijai un Ventspilij» priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs un citi ZZS vai tās sadarbības partiju politiķi.

Partijas sanāksme tika atklāta ar valsts himnu, patriotisku runu dzejiskās noskaņās, kā arī kora muzikālo priekšnesumu.

Uz LZS kongresu ieradušies 301 no 324 izvirzītajiem delegātiem, līdz ar to partijas sanāksme tika atzīta par lemttiesīgu.

Kā ziņots, LZS kongresā sestdien paredzēts pieņemt jauno partijas programmu «100 punkti Latvijas simtgadei».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu