Bez Bārtuļa spēlējošā «Salavat Julajev» nonāk uzvaras attālumā no konferences fināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ufas «Salavat Julajev» komanda, ārpus sastāva atkal atstājot latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli, piektdien izcīnīja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē, nonākot panākuma attālumā no konferences fināla, kur iekļuva Kazaņas «Ak Bars» vienība.

Ufas hokejisti mājās ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Čeļabinskas «Traktor» vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2.

Vienīgie vārti šajā mačā tika gūti 54.minūtē, kad skaitlisko vairākumu realizēja Antons Burdasovs. Viņam asistēja Līnuss Ūmarks un «Salavat Julajev» vārtsargs Bens Skrivenss, kurš šajā mačā atvairīja visus 25 pretinieku metienus.

Sērijas sestais mačs svētdien notiks Čeļabinskā.

Latviešu aizsargs Bārtulis laukumā bijis tikai vienā no pēdējām deviņām spēlēm.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas «Admiral» komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 42 spēlēs, no kurām desmit spēlēja Ufas kluba kreklā, un izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš aizvadītajos četros mačos ir bez punktiem.

Tikmēr otrā pusfināla pārī Kazaņas «Ak Bars» piektdien mājās ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) uzvarēja iepriekšējo divu sezonu Gagarina kausa finālisti Magņitogorskas «Metallurg», sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-1.

Kazaņas komanda jau piektajā minūtē bija vadībā ar 2:0, vārtus gūstot Vladimiram Tkačovam un Jaroslavam Kosovam. Tiesa, pēc divām minūtēm «Metallurg» vienus vārtus atguva, izceļoties Vojtekam Volskim, tomēr 23.minūtē «Ak Bars» vairākumā atjaunoja divu ripu pārsvaru, izceļoties Jirži Sekāčam. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un mājinieki svinēja uzvaru spēlē un visā sērijā.

«Ak Bars» komanda Gagarina kausu izcīnīja KHL pirmajās divās sezonās 2009. un 2010.gadā, bet 2015.gadā zaudēja finālā. Savukārt Magņitogorskas «Metallurg» iepriekšējos četros gados trīs reizes spēlēja finālā, 2014. un 2016.gadā izcīnot kausu.

Rietumu konferencē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA ar 4-1 uzvarēja Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, kā pirmā tiekot Gagarina kausa izcīņas pusfinālā, kamēr Maskavas CSKA ar 3-2 ir vadībā pret Helsinku «Jokerit», šīm komandām sesto maču aizvadot sestdien Somijas galvaspilsētā.

Šo komandu duelī sērijas piektais mačs ilga 142 minūtes un deviņas sekundes, «Jokerit» vienībai uzvaru gūstot vien piektajā pagarinājumā.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu