Žurnālistu asociācija apbalvo «Izcilības balva» uzvarētājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) šodien apbalvo «Izcilības balvas» uzvarētājus par izcilu žurnālistiku 2017.gadā, informēja LŽA.

Balvas pretendentus šogad varēja pieteikt sešās nominācijās – ziņa/reportāža, apraksts, pētniecība/analītika, intervija, labākais darbs reģionālajos medijos, kā arī jaunā kategorijā - kultūras žurnālistika.

Kandidātus balvai izvirzīja mediju vadība, žurnālisti un LŽA biedri. Balvai bija iespējams pieteikt arī darbus, kuru autori nav asociācijas biedri.

Šogad LŽA žūrija kategorijā «Ziņa/reportāža» nominējusi portāla «Delfi» žurnālistus Gunu Gleizdi, Katrīnu Žukovu, Jāni Bagāto, Kristīni Liepiņu, Filipu Lastovski, Danuti Tomsoni par reportāžām pašvaldību vēlēšanās «Domā, spried un sver!», TV3 žurnālistu Jānis Zvēru par reportāžām «Humora komiteja», kurās vēstīja par finansiālo atbalstu no rīdzinieku nodokļu maksātāju naudas divām organizācijām - «Jautro asprātīgo klubs» un «Humora komiteja», Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālisti Olgu Dragiļevu par Katalonijas krīzes sižeta sēriju, Robertu Blasu no TV3 par personāla politiku Madonas 2.vidusskolā sižetā «Madonas 2. vidusskolas Rakstiņu «klans«» un Latvijas Radio pārstāvi Inu Strazdiņu par reportāžu «No karstākā pasaules punkta - Sīrijas».

Kategorijā «Apraksts» žūrija nominējusi Justīni Savitsku, Aigu Pelani, Ģirtu Bišu, Renāru Šteimani, Ingunu Ukenābeli, Ivetu Čigāni, Ingu Ozolu, Guntu Matisoni, Didzi Videmani, Edgaru Neimani, Rūdolfu Krieviņu, Voldemāru Oliņu, Martu Ceravu par analītisku multimediālu kopdarbu «Tēta projekts», LTV žurnālistu Dāvidu Ernštreitu par jaunā Latvijas motosportistu Paula Jonasa portretstāstu «Pauls no Kalvenes», LTV un portāla «lsm.lv» pārstāvjus Guntu Slogu, Kristīni Želvi un Andri Priedīti par multimediālu stāstu «Vienmēr prezidente», kas veltīts bijušajai Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai. Tāpat šajā kategorijā žūrija nominējusi «Delfi» pārstāvjus Kristīnu Hudenko, Māri Morkānu, Karīnu Sabecku, Anatoliju Golubovu par aprakstu sēriju «Cilvēki pie robežas» no dažādām ģeogrāfiskām vietām, kuras vai nu savulaik iekļautas Latvijas teritorijā, vai atdotas kaimiņvalstīm, kā arī LTV pārstāvjus Andru Ceriņu, Zani Gargažinu, Mārtiņu Salmi, Mārtiņu Rudzīti par mākslinieka Aivara Vīlipsona portretu «Personība. Aivars Vīlipsons».

Savukārt kategorijā «Analītika/pētniecība» nominēti TV3 raidījuma «Nekā personīga» pārstāvji Ilze Jaunalksne un Andrejs Vasks par krāpšanās ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK) sižeta sēriju, sabiedrisko mediju pārstāvji Vita Anstrate, Viktors Pupiks, Dace Krejere, Renārs Šteimanis, Zane Mače, Laura Dzērve, Zanda Ozola-Balode par Latvijas bērnu namu sižetu sēriju «Sistēmas bērni», Jānis Krēvics, Ansis Pūpols no TV3 par «Melu teorija» raidījuma sērijām, žurnāla «Ir» pārstāve Indra Sprance par pētījumu maksātnespēju lēmumiem tiesās, kā arī raidījuma «Aizliegtais paņēmiens» komanda no LTV par aplokšņu algām sižetā «Operācija Tokija».

Kā «Labākais veikums reģionos» nominēti «Neatkarīgās Tukuma Ziņas» pārstāvji Agita Puķīte, Liena Trēde, Rūta Fjodorova, Ivonna Plaude par publikāciju un sižetu sēriju «No vēlēšanām līdz vēlēšanām», «Kurzemnieks» žurnālisti Dina Poriņa, Jolanta Hercenberga, Inguna Spuleniece par rakstu «Gūtpelcs – vainīgs vai upuris savstarpējās spēlēs?», kurā aprakstīta Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieka pilnvaru pārsniegšana un tiesāšanās, Inese Minova no «Latgales laika» par Latvijas pierobežas infrastruktūras stāstu «Bērziņos joprojām gaida valstsvīru solījumu izpildi», «Zemgales ziņas» žurnāliste Santa Logina par pasaku stāstnieci Intu Šalkovsku - «Īstais stāsts īstajā brīdī», laikraksts «Kurzemnieks» par simtgadei veltītu aprakstu sēriju Kuldīgas, Alsungas un Skrundas spilgtajām personībām.

Jaunākajā kategorijā «Kultūras žurnālistika» nominēti «Delfi» pārstāvji Osvalds Zebris, Nadīna Elekse, Natālija Šindikova, Nora Rieksta-Ķenģe, Edgars Dāvidsons, Karīna Sabecka, Maksims Ivanovs, Maija Kuzņecova, Žanete Zīlīte, Ingus Bērziņš, Konstantīns Kuzikovs par kultūrvēsturisku lekciju ciklu «Vaidelote», kas stāsta par Latvijai nozīmīgiem brīžiem un personībām, Aija Kinca no LTV par sižetu «Aculiecinieks. Ručs un Norie. Kāzas Alsungā», kurā atspoguļota Ināras Kolmanes filmas «Ručs un Norie» varoņu dzīve pēc godalgotās dokumentālās filmas, Ingus Bērziņš, Viesturs Radovics, Danute Tomsone no «Delfi» par multimediālu vizuālās stāstniecības darbu «Reformācijai - 500», aprakstot Mārtiņa Lutera ietekmi uz civilizācijas vēsturi, LTV pārstāvji Sandra Kiršberga, Linda Veinberga, Zigfrīds Muktupāvels par «Nacionālie dārgumi. 100 g kultūras» leģendāro cimdu adītāju un stāstnieci Jetti Užāni un LTV raidījuma «Kultūršoks» vadītāja Gunta Gaidamaviča par stāstu par Latvijas Kristīgā radio aicinājumu dedzināt Jura Rubeņa grāmatu.

Nominācijā «Intervija» žūrija neizvirzīja nevienu nominantu, jo pieteiktie darbi neatbilda balvas kritērijiem un piedāvājums nebija reprezentatīvs.

Godinot Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekānes Intas Brikšes piemiņu, pasniegs viņas vārdā nosaukto balvu par izcilu ieguldījumu žurnālistikā.

Balvai pieteiktajam darbam bija jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tādam, kas radījis sabiedrībā plašu rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Pieteikumus vērtēja LŽA žūrija – Kārlis Dagilis, Inga Spriņģe, Dace Krejere, Anita Brauna un Rita Ruduša.

Konkursa laureātus paziņos LŽA «Izcilības balvu» pasniegšanas ceremonijā 23.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu