Hamiltons uzrāda ātrākos apļa laikus pirmajos divos jaunās F-1 sezonas treniņos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušās sezonas čempions, brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas piektdien uzrādīja ātrākos laikus pirmajos divos jaunās sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pirmā posma - Austrālijas «Grand Prix» - treniņbraucienos.

Pirmajā treniņā Hamiltons trasi veica vienā minūtē un 24,026 sekundēs, kas viņam par 0,551 sekundi ļāva apsteigt komandas biedru Valteri Botasu no Somijas, kamēr trešais, atpalikdams 0,745 sekundes, bija «Red Bull» braucējs Makss Verstapens no Nīderlandes.

Tikmēr pirmajam trijniekam sekoja abi «Ferrari» piloti - soms Kimi Reikenens un vācietis Sebastjans Fetels, kamēr pirmo sešinieku noslēdza mājinieks Daniels Rikjardo («Red Bull»).

Hamiltons bija ātrākais arī otrajā treniņā, jo viņš labākajā mēģinājumā trasi veica vienā minūtē un 23,931 sekundē, kamēr otrais labākais rezultāts piederēja Vestapenam, kurš britam zaudēja 0,127 sekundes. Trešais savukārt bija Botass, no komandas biedra atpalikdams par 0,228 sekundēm.

Arī šoreiz uzreiz aiz labākā trijnieka bija Reikenens un Fetels, bet sestais - francūzis Romēns Grožāns («Haas»), kamēr Rikjardo bija septītais.

Pēc brīvajiem treniņbraucieniem tika lemts, ka mājinieks Rikjardo sacensībās saņems trīs starta vietu sodu, jo austrālietis pārsniedza ātrumu vietā, kur bija izkārti sarkanie karogi.

Sestdien, kad tiek jau prognozēti ne tik saulaini laikapstākļi, tiks aizvadīta vēl viena treniņbraucienu sesija un arī kvalifikācija, kamēr sacensības gaidāmas svētdien.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas posms, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas «Grand Prix» norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā «Mercedes» palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu