Šorīt Latgalē visi lielie ceļi ir apledojuši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apledojuma dēļ šorīt visā Latgalē, kā arī nelielā daļā Vidzemes un Kurzemes ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» apkopotā operatīvā informācija.

Latgalē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visiem lielajiem ceļiem, turklāt apledojums uz Daugavpils šosejas sākas jau pie Lielvārdes. Tāpat apledojis ir autoceļa Tīnūži-Koknese posms no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Tikmēr Kurzemē apledojums izveidojies uz Liepājas šosejas posmā no Saldus līdz Grobiņai.

Savukārt pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Liepājas, Tukuma un Ventspils apkārtnes.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 140 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti ievērot piesardzību un izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu