Aktieris Gints Grāvelis: Mans sākums teātrī nebija gluds

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Filmu, seriālu un teātra aktieris Gints Grāvelis (37) sarunā ar žurnālu «Ievas Stāsti» atklāja, ka «savulaik par visu ko ir raudāts», runājot par savas karjeras sākšanu Dailes teātrī.

«Mans sākums teātrī nebija gluds. Līgumu ar mani uzreiz nenoslēdza, un man jāsaka milzīgs paldies Džilim (režisors Dž. Dž. Džilindžers). Tajā dienā, kad pēc fakultātes beigšanas manus kursa biedrus paņēma štatā, bet mani, Dzelzīti, Aldi Šiliņu un arī pāris meitenes nepaņēma, mēs sēdējām teātra vasaras dārzā, arī Džilis tur bija, pīpēja un tādā diezgan provokatīvā versijā mums teica: «Nu, kas ir, mazie, iebliežam!...»

Mēs uztaisījām izrādi «Hemingvejs», «Selindžers», «Bekets», un tā sākās mūsu sadarbības stāsts. Džilis ar mums daudz strādāja, Kārlis Auškāps mūsu labā daudz darīja, par ko viņiem liels paldies. Tā lēnām viss sāka griezties. Pagājuši gandrīz divdesmit gadi, varu smaidīt par to, kas noticis, par ko savulaik trakots un pārdzīvots, par ko asaras lietas un bijuši nenormāli pārdzīvojumi,» izdevumam pastāstīja Grāvelis.

Grāvelis šopavasar Dailē redzams izrādēs «Būt Kejai Gondai», «Jeruzaleme», «Mūsējās», «Reāli sliktie puiši», «Karmena», «Prezentācija» un «Ivanovs!».

Aktieris būs redzams arī radošās apvienības «Pannas Teātris» iestudētajā «Optimistā», kas ir Grāveļa karjerā pirmā monoizrāde. «Laikā, kad viss ir slikti un nekas nav labi, kad prom laižas gan savējie, gan bēgļi, kad pat mūsu hrestomātiskie varoņi tiek nopulgoti par cietējiem-nevarīšiem, allaž tomēr uzrodas kāds antiņš, dauka vai trešais tēva dēls, kas ir nolēmis iet savu, neiemītu ceļu, meklēt jaunas pastāvēšanas nišas globalizācijas iznīcinošajā maltuvē. «Optimists» ir stāsts par mūsu nenovērtētajām iespējām, kad jāsāk viss no gala.

Dažkārt – nevis no gala, bet vienkārši jāsāk. Īpaši tad, ja jāatrod darbs. Īpaši tad, ja tev jau tuvojas 40. Īpaši tad, ja tu… nekad vēl neesi strādājis. Bet – ja labi paveicas, tad izrādās - laime var būt rokas stiepiena attālumā. Izrāde «Optimists» ir par jauniem apvāršņiem šķietamos strupceļos. Arī latviešiem taču ir savi optimisti! Par iesācējiem!» vēsta izrādes apraksts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu