Mančestras «United» oficiāli pārtrauc līgumu ar slaveno zviedru Ibrahimoviču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Titulētais Anglijas futbola klubs Mančestras «United» ceturtdien oficiāli pārtrauca līgumattiecības ar slaveno zviedru futbolistu Zlatanu Ibrahimovuiču.

Runas, ka 36 gadus vecais Ibrahimovičs varētu atstāt Mančestras kluba rindas, bija jau ceturtdien iepriekš, turklāt tagad šo informāciju oficiāli apstiprinājusi arī pati vienība.

Lai arī tas vēl netiek izziņots, sagaidāms, ka Ibrahimovičs karjeru turpinās ASV augstākās futbola līgas (MLS) komandā Losandželosas «Galaxy».

Ibrahimovičs 2016.gada vasarā bez pārejas maksas pievienojās Mančestras «United», pametot Francijas flagmani Parīzes «Saint-Germain». 2016./17. gada sezonā viņš bija pārliecinoši labākais Mančestras komandas vārtu guvējs, taču tās izskaņā gūts smags ceļgala savainojums lika viņam izlaist 2017./18. gada sezonas sākumu.

Tiesa, Mančestras komanda tik un tā pagarināja līgumu ar Ibrahimoviču līdz šīs sezonas beigām. Šosezon gan kādreizējais Zviedrijas izlases uzbrucējs aizvadījis tikai septiņas spēles un guvis vienus vārtus.

Šobrīd tiek arī mēļots, ka Ibrahimovičs varētu atgriezties Zviedrijas izlases rindās, ko atstāja pēc 2016.gada Eiropas čempionāta. Ar 62 vārtiem 116 spēlēs viņš ir valstsvienības visu laiku rezultatīvākais futbolists. Šī komanda šovasar piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā.

Mančestras komandas sastāvā šosezon pirmā uzbrucēja izvēle ir beļģis Romelu Lukaku, kurš komandai ir pievienojās pirms šīs sezonas. Savukārt kopš Alekša Sančesa ienākšanas sastāvā konkurence uzbrucēju starpā ir kļuvusi vēl lielāka.

MLS noteikumi ļauj komandām nolīgt trīs futbolistus, kuri neiekļaujas līgas algu griestos. Tiesa, «Galaxy» vienībai jau ir šie trīs spēlētāji, tāpēc Ibrahimoviča alga šajā vienībā būs aptuveni 1,5 miljonu dolāru (1,2 miljonu eiro) robežās.

«Galaxy» vienība jau pirms tam savulaik spējusi piesaistīt tādus futbolistus kā Deividu Bekhemu, Stīvenu Džerārdu un Robiju Kīnu. Šie spēlētāji gan Losandželosas klubam pievienojās brīžos, kad viņu profesionālās karjeras tuvojās izskaņai.

Savas karjeras laikā Ibrahimovičs spēlējis arī «Malmo» (Zviedrija), Amsterdamas «Ajax» (Nīderlande), Turīnas «Juventus», Milānas «Inter», «AC Milan» (visas - Itālija) un «Barcelona» (Spānija) komandās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu