Sākta Āgenskalna tirgus teritorijā esošo veco kiosku demontāža

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Koklītis/LETA

Rīgas dome sākusi demontēt Āgenskalna tirgus teritorijā esošos vecos kioskus un nojumes, apstiprināja Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR)

Viņš pastāstīja, ka veco tirgošanās vietu nojumju un kiosku demontēšana ir paredzēta nomas tiesību izsoles nolikumā. «Visi tie kioski, kas atrodas aiz tirgus - neviens no viņiem nav ierakstīts zemesgrāmatā un mēs viņus jaucam nost. Pēc tam demontēsim arī sakņu paviljonu, kurš ir būvēts padomju laikos un pēc ekspertu atzinuma ir avārijas stāvoklī,» sacīja Burovs, norādot, ka demontāžas darbi turpināsies nākamās pāris nedēļas. Deputāts sacīja, ka rezultātā atstāta būs tikai tirgus vēsturiskā ēka un sargu mājiņas.

Kopumā demontāžas darbi varētu izmaksāt ap 20 000 eiro.

No šī gada janvāra Āgenskalna tirgus ir slēgts ēkas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ. Tā apsaimniekotājs vairākus gadus bija «Rīgas Centrāltirgus», taču kopš februāra to savā pārziņā atkārtoti pārņēmis Rīgas domes Īpašuma departaments, kas plāno rīkot jaunu nomas tiesību izsoli uz 30 gadiem.

Par izsoles dalībnieku var kļūt juridiska persona, personālsabiedrība, kā arī individuālais komersants vai komercsabiedrība. Piesakoties izsolei, pretendentiem jāiesniedz kredītiestādes vai finanšu iestādes izziņa par izsoles pretendenta brīvo līdzekļu rezervēšanu vai kredītresursu pieejamību vismaz piecu miljonu eiro apmērā.

Rīgas domes Īpašuma departamenta izstrādātais nomas tiesību izsoles nolikums paredz, ka jaunajam investoram tirgus pilnībā būs jāatjauno trīs gadu un sešu mēnešu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu