Rastorgujevs šauj perfekti un sezonas pēdējā sprintā izcīna ceturto vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Nepieļaujot kļūdas šaušanā, ceturto vietu noslēdzošā (9.) Pasaules kausa (PK) posma sprinta sacensībās Tjumeņā (Krievija) ceturtdien izcīnīja Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Par uzvarētāju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads.

(Papildināts viss teksts.)

Izcīnīta ceturtā vieta Rastorgujevam ir atkārtots otrais visu laiku labākais sasniegums Pasaules kausa sacensībās. Pirms tam viņš šādā līmenī uzreiz aiz goda pjedestāla bijis vēl četras reizes.

Tāpat ceturtā vieta Rastorgujevam ir otrais labākais sasniegums šajā Pasaules kausa sezonā. Pirms divām nedēļām viņš septītajā posmā Kontiolahti sprintā izcīnīja otro vietu, otro reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla.

Tikmēr par ceturtdienas sacensību uzvarētāju kļuva šā gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs trīs zelta medaļas ieguvušais francūzis Martēns Furkads, kurš arī šaušanā bija nekļūdīgs un finišā par iespaidīgām 33,2 sekundēm apsteidza nekļūdīgi šāvušo tautieti Simonu Destjē.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena savukārt kāpa zviedrs Frēdriks Lindstrems, kurš arī šaušanā bija nekļūdīgs un no uzvarētāja atpalika par 33,5 sekundēm.

Pateicoties ceturtdien gūtajam panākumam, Furkads teju ir nodrošinājis septīto Lielo kristāla globusu pēc kārtas.

Savukārt Rastorgujevu no goda pjedestāla ceturtdien šķīra tikai 1,7 sekundes, bet no Furkada viņš atpalika par 35,2 sekundēm.

Latvijas biatlonists trasē ceturtdien bija ātrs, kopumā uzrādot septīto labāko slēpojumu, turklāt ļoti sekmīga viņam bija arī šaušana. Lai gan pirmajā ugunslīnijā Rastorgujevs ieslēpoja desmitais, visi pieci sašautie mērķi viņam ļāva pakāpties jau uz ceturto vietu. Līdz nākamajai ugunslīnijai viņš gan atkrita par vienu pozīciju, bet vēlreiz nekļūdīšanās nevienā no šāvieniem viņam ļāva būt jau trešajam, esot uzreiz aiz Furkada un vācieša Ērika Lesera.

Tiesa, noslēdzošajā aplī Rastorgujevam garām aizgāja Destjē un Lindstrems, kamēr Lesers sāka atpalikt un noslēgumā finišā bija uzreiz aiz Latvijas biatlonista.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām šaušanā bija 71.vietā, kamēr Roberts Slotiņš nesašāva četrus mērķus un palika 81.pozīcijā no 84 biatlonistiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā būtisku atrāvienu veicis Furkads, kurš divas sacensības līdz sezonas beigām iekrājis 1056 punktus, bet tuvākajam sekotājam norvēģim Juhannesam Tīngnēsam Bē, kurš ceturtdien bija tikai 14.vietā, ir 974 punkti. Par uzvaru biatlona sacensībās tiek piešķirti 60 punkti, tā kā francūzis ir ļoti tuvu kārtējai uzvarai visas sezonas šķērsgriezumā.

Trešais ar 658 punktiem seko krievs Antons Šipuļins, bet 624 punkti ir vācietim Arnds Peifers. Savukārt Rastorgujevs ar 449 punktiem pakāpies uz 13.vietu, kamēr Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 92.pozīcijā.

Furkads ir nodrošinājis Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā, kur viņam par diviem punktiem izdevās apsteigt J.T. Bē.

Pirms divām nedēļām Rastorgujevs septītajā posmā Kontiolahti sprintā izcīnīja otro vietu, turklāt pirmo reizi viņš uz goda pjedestāla kāpa pērnās sezonas pēdējā posmā, kad izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Savukārt pagājušajā nedēļā viņš sprintā izcīnīja 15.vietu, tādā pašā pozīcijā finišējot arī iedzīšanā.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, pēc olimpiskajām spēlēm sacensībās nepiedalās.

Piektdien 7,5 kilometru sprintā spēkosies dāmas, Latviju pārstāvot Baibai Bendikai, sestdien notiks iedzīšana, bet Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien ar sacensībām masu startā.

Pasaules kausu Tjumeņā boikotē Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlase, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu