«Revolut» pirkumiem internetā sācis piedāvāt vienreiz lietojamas virtuālās kartes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Apvienotās Karalistes finanšu tehnoloģiju uzņēmums «Revolut» pirkumiem internetā sācis piedāvāt vienreiz lietojamas virtuālās kartes, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Tāpat kompānijā informēja, ka vienreiz lietojamās kartes dati pēc norēķināšanās tiks iznīcināti, automātiski ģenerējot jaunus kartes datus.

«Pieaugot dažādiem krāpšanas un datu nolasīšanas noziegumiem elektroniskajā vidē, Londonā dibinātais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums «Revolut» pilnveido drošības sistēmu un tagad saviem klientiem ļaus izveidot un lietot vienreizējas virtuālās kartes. Kompānijas iekšienē izveidotā tehnoloģija ļaus lietotājam nepatērēt laiku mainot tādas kartes, bet kontā esošā nauda tiks sargāta visu interneta norēķinu laikā,» norādīja kompānijā.

Jaunā elektronisko norēķinu aizsardzība darbosies kopā ar citām «Revolut» drošības funkcijām, kuras, pēc izvēles, var sakonfigurēt ikviens klients. Sīklietotnē iespējams aktivizēt vai izslēgt tādas funkcijas kā uz ģeolokācijas tehnoloģiju balstītu aizsardzību, bezkontakta norēķināšanās, norēķināšanās velkot karti, skaidrās naudas izņemšana bankomātā, tāpat klienti var paši bloķēt vai atbloķēt savas kartes. Turklāt par katru norēķināšanos - gan ar fizisko, gan ar virtuālo karti - sīklietotne uzreiz paziņo ar ziņu.

Kompānijā atzīmēja, ka 2016.gadā Eiropā karšu datu zādzību skaits elektroniskajā vidē pieauga par 9%, bet zaudējumi elektroniskajā vidē nozagtu karšu datu dēļ veidoja 70% no visiem zaudējumiem, kas piedzīvoti krāpšanas dēļ.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Revolut» ir lūdzis Lietuvas Banku piešķirt tai licenci banku darbībai, lai «Revolut» varētu sniegt pakalpojumus visā Eiropas Savienībā (ES). «Revolut» licenci cer saņemt šā gada pirmajā pusē un pēc tās iegūšanas plāno piedāvāt aizdevumu un noguldījumu pakalpojumus.

«Revolut» tiecas kļūt par alternatīvu tradicionālajām bankām, kura sniegtu klientiem iespēju norēķināties un sūtīt naudu visā pasaulē bez jebkādiem maksājumiem. Turpmākā kompānijas attīstība plānota Indijā, Brazīlijā, Dienvidāfrikā un Apvienotajos Arābu Emirātos. Pēdējā laikā kompānija intensīvi paplašināja arī darbības jomu, piedāvājot saņemt pieeju kriptovalūtām, kā arī piedāvājot uz viedierīcēm un ģeolokācijas tehnoloģiju balstītu ceļojumu apdrošināšanu.

«Revolut» darbību sāka 2015.gada jūlijā. 2018.gada beigās «Revolut» klientu skaits Latvijā bija gandrīz 16 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu