RD Satiksmes komiteja noslēgusi gandrīz visas iepriekš pārtrauktās sēdes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šovakar noslēdza trīs no četrām komitejas sēdēm, kuras iepriekš dažādu iemeslu dēļ tika pārtrauktas.

Deputāti pabeidza skatīt pērnā gada 6.decembra sēdi un nobalsoja par Rīgas domes Pašvaldības maksas autostāvvietu lietošanas atļauju izsniegšanas komisijas sastāva izmaiņām, neraugoties uz to, ka opozīcijas deputāti piedāvāja šo komisiju vispār likvidēt, jo «tās darbs esot bezjēdzīgs.»

Tāpat tika noslēgta pagājušā gada 8.decembra ārkārtas sēde, kuru sasauca opozīcijas deputāti, bet kuru nevarēja turpināt, jo tā bijusi «nepareizā komiteja», kura par konkrēto jautājumu neatbild. Līdz ar to deputāti to pieņēma zināšanai un sēdi noslēdza.

Tieši tāpat tika pārtraukta šī gada 15.februāra ārkārtas sēde, kuru sasaukt rosināja Juris Pūce (LA), lai diskutētu par medijos izskanējušo informāciju, ka SIA «Rīgas mikroautobusu satiksme» un SIA «Rīgas satiksme» sadarbības līgums varētu būt prettiesisks un lemtu par Rīgas mikroautobusu satiksmes nodrošināšanu Rīgā pēc tam, kad šis līgums beigsies.

Spriežot pēc komitejas vadītāja Vadima Baraņņika (S) sacītā, ziņotājam šajā sēdē būtu jābūt Pūcem. Taču viņš klāt nebija un uz sēdi nebija ieradies «Rīgas satiksmes» vadītājs Leons Bemhens, kuru Pūce gribēja redzēt kā ziņotāju, Baraņņiks rosināja arī šīs sēdes sasaukšanas faktu pieņemt zināšanai. Neizpratni par to neslēpa deputāte Juta Strīķe (JKP) sakot, ka «nesaprot, kā var tikt pieņemt par zināšanu to, kas nemaz nav noticis.»

Tāpat tehniskais pārtraukums tika izsludināts pērnā gada 15.decembra ārkārtas sēde, kurā opozīcija gribēja skatīt jautājumu par Bemhena atbilstību ieņemamajam amatam. Kā pamatoja Baraņņiks, ziņotājam par šo jautājumu jābūt Jurim Jurašam (JKP), jo viņš pirmais ir parakstījis iesniegumu par sēdes sasaukšanu, bet arī viņš uz šodienas sēdi nebija ieradies, tad kā ziņotāju vēlējās noteikt Strīķi, kura bija starp tām deputātēm aiz Juraša, kas parakstīja iesniegumu.

Strīķe uz šādu ierosinājumu neslēpa neizpratni, jo kā viņa varot būt ziņotājs jautājumā, kurā tiek skatīta Bemhena atbilstība ieņemamajam amatam. Uz to Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) paskaidroja, ka «cilvēks, kuru grib atlaist, nevar par to ziņot.»

«Jūs prasāt viņu atstādināt, tad nāciet ar argumentiem par to, kāpēc viņš nav atbilstošs savam darbam. Jūs nevarat gribēt «nošaut» cilvēku un prasīt, lai viņš pats stāsta kāpēc viņu vajag «nošaut»,» pauda mērs. Strīķe, savukārt, norādīja, ka viņiem ir tiesības un pienākums uzklausīt Bemhena viedokli un paskaidrojumus.

Pēc ilgstošām diskusijām mērs piedāvāja aprīlī organizēt izbraukuma sēdi, kur Bemhenu, iespējams, varēs satikt un uzdot visus viņam interesējošus jautājumus. Ušakovs bija arī gatavs uzklausīt opozīcijas ierosinājumus par to, kurā tieši vietā sēdei notikt.

Līdz ar to šajā sēdē tika izsludināt tehniskais pārtraukums līdz izbraukuma sēdei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu