Izstrādās priekšlikumus zobārstniecības pakalpojumu pieejamības uzlabošanai pensionāriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Tuvākajā laikā tiks izstrādās piedāvājumus zobārstniecības pakalpojumu pieejamības uzlabošanai senioriem, šodien preses konferencē sacīja Labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Reirs, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Zobārstniecības fakultātes dekāne un Stomatoloģijas institūta valdes priekšsēdētāja Ilga Urtāne, Rīgas aktīvo senioru alianses valdes priekšsēdētāja Terezija Mackare un Latvijas Senioru kopienu apvienības valdes priekšsēdētāja Inese Švekle šodien parakstīja savstarpējās sadarbības memorandu par iespēju palīdzēt pensijas vecuma iedzīvotājiem zobārstniecības jautājumos.

Viens no memoranda nosacījumiem paredz, ka RSU Stomatoloģijas institūts un Zobārstniecības fakultāte piedalīsies senioru pakalpojumu sniegšanā, kas nozīmē, ka pakalpojumus rezidentiem varētu sniegt zobārstniecības studenti.

Pēc Reira domām, sadarbība starp Labklājības ministriju (LM), RSU Stomatoloģijas institūtu un Latvijas senioru organizācijām ļaus uzlabot Latvijas senioriem zobārstniecības pakalpojumu pieejamību.

Reirs sacīja, ka memoranda parakstīšana ir viens solis ceļā uz piedāvājuma izstrādi valdībai un Saeimai, lai varētu risināt šo ilgus gadus senioriem samilzušo problēmu. Ministrs pauda, ka tā šiem cilvēkiem ir īpaši «liela sāpe», jo zobārstniecības pakalpojumi ir finansiāli ietilpīgi.

Vienlaikus ministrs sacīja, ka «gatavas receptes» šim priekšlikumam vēl nav, un pie tā izstrādes būs nopietni jāstrādā, lai tas būtu priekšlikums, kuru valdība un Saeima būtu gatava atbalstīt. Pagaidām nav arī finansiālu aplēšu, cik šis plānotais priekšlikums varētu izmaksāt.

Reirs atzina, ka ideāls projekts tas nebūs, tomēr valstij patlaban svarīgi spert soli pretim pensionāriem un parādīt, ka valsts ir gatava palīdzēt, iespējams, tiks iesaistītas arī pašvaldības.

Ministrs informēja, ka priekšlikums varētu būt gatavs uz maija beigām, lai tas varētu sākt darboties ar nākamā gada 1.janvāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu