Vēl seksīgāki un karstasinīgāki - «Svingeri» ukraiņu versijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Režisora Andreja Ēķa un studijas «Platforma Film» asprātīgi atrastā «eksporta ideja» darbojas arvien veiksmīgāk – šogad tā iekarojusi arī Ukrainas tirgu, un 28. martā kinoteātrī «Forum Cinemas» īpašā seansā būs iespējams noskatīties Latvijas un Ukrainas kopražojuma filmu «Svingeri Ukrainā».

Andreja Ēķa spēlfilmas pirmā adaptācija tika uzņemta Igaunijā, repertuārā startēja 2017. gada 10. novembrī, un līdz gada beigām to kinoteātros noskatījās apmēram 80 000 interesentu. Ukrainā filmas lokalizētais variants uz ekrāniem iznāca 2018. gada 1. janvārī ar greznu publicitātes kampaņu vienlaikus vairākās lielpilsētās (Kijevā, Odesā, Harkovā u.c.). Filma kā šobrīd populārākā lokālā komēdija joprojām ir kinoteātru repertuārā, un līdz marta sākumam filmu noskatījušies jau vairāk nekā 273 000 skatītāju, kases ieņēmumi visiespaidīgāk izklausās, aprēķināti Ukrainas naudas vienībās grivnās – 22 miljoni (100 grivnas ir apmēram 3 EUR).

Būtisks elements lokālo «Svingeru» popularitātes vairošanai ir katrā valstī speciāli piemeklēti aktieri, kas labi pazīstami vietējiem skatītājiem. Ukrainas versijā piedalās populāras šovbiznesa zvaigznes – reperis Serjoga (Ukrainā populāras dziesmas «Čornij bumer» izpildītājs), Oļa Poļakova (viena no slavenākajām dziedātājām Ukrainā), Daša Astafjeva («Playboy» modele, kas dzīvojusi kopā ar Hjū Hefneru) un citi.

Filmas režisors arī Ukrainā, tāpat kā Igaunijā, bija Andrejs Ēķis, radošā un tehniskā komanda pārstāv gan Latviju, gan Ukrainu, filmēšana notika Rīgā un Kijevā. «Svingeri» ir Latvijas kinovēsturē pirmā filma, kuras oriģinālscenārijs izmantots kādas citas valsts veidotā rimeikā, taču pasaulē šobrīd šāda tendence pieņemas spēkā.

Latvijas un Ukrainas kopražojumu Ukrainā būs iespējams noskatīties īpašā seansā -

28. martā pl. 19 kinoteātrī Forum Cinemas. Filma tiks demonstrēta ukraiņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā, biļetes uz seansu var iegādāties iepriekšpārdošanā.

www.forumcinemas.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu