«Vingruma» Dace: mums meitenēm mērķis ir kļūt slaidākām, kļūt vieglākām, nevis zaudēt!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Sveiciens visiem vingruma maratonistu sekotājiem! Ir svētdienas vakars un ir aizritējusi astotā nedēļa. Šīs nedēļas laikā, kā ierasts, tika aizvadīti vairāki sevi saudzējoši treniņi trenažiera zālē. Saudzējoši, jo iesākumā nenozīmīga saaukstēšanās beidzās ar to, ka ieguvu balss zudumu, pamatīgu klepu – acīmredzot šis bija tas brīdis, kad mazliet bija jāapstājas un jāatrod laiks tikai sev - nevis «kaut kad», bet tagad… Radās pietiekami daudz laika sakopot savas domas, vēlreiz izvērtēt savu ikdienas režīmu, ko, cik daudz un kāpēc to vajag…. Vienu no saviem treniņiem pavadīju savas ikdienas «uzraudzes» pavadībā, kurai šī bija pirmā iepazīšanās ar sporta klubu…

Droši vien nav noslēpums, ka mūsu katra mērķa sasniegšanai ir ne tikai svarīgs tas īstais «kāpēc», bet arī paradumi, kurus apzināti vai neapzināti darām katru dienu, piemēram, lasīt grāmatu, izmazgāt matus, samīļot bērnus, ēst veselīgi u.tml. Izklausās ikdienišķi un nekā neierasta.

Ja tavs mērķis ir tieši tāds pats kā mans, kļūt slaidākai par pāris kilogramiem, uzlabot savu fizisko veselību, iesaku izvērtēt savus ēšanas un dzīvesveida paradumus.

Piemēram, dienās, kad sanāk aizkavēties darbā, – vai tu mēdz iegriezties ēdināšanas restorānos vai tomēr saņemies un ēd mājās gatavotu ēdienu, vai uzkodās izvēlies riekstiņus, čipsus vai tomēr izvēlētās uzkodas ir veselīgas? Izvērtējot savus ēšanas paradumus, atradīsi produktus, kurus viegli varēsi aizstāt ar ko veselīgāku, tikai mazliet jāsaņemas. Ir jauki, ja visā šajā paradumu izvērtēšanā var iesaistīties visa ģimene.

Manuprāt, ja esi viens pret visiem, ilglaicīgs rezultāts nebūs, jo agrāk vai vēlāk atgriezīsies pie pārējās ģimenes paradumiem.

Brīvdienās ar savām mīlulēm devāmies uz Kolkas ragu, aplūkot sanestos ledus krāvumus, atpakaļ Rīgā iebraucām pēc astoņiem vakarā, un arī mums bija pārdomas - iegriezties picērijā vai tomēr saņemties un taisīt vakariņas mājās… Izvēlējāmies otro variantu😊

Foto: Privātais arhīvs

Braucienam līdzņemšanai uzcepām savus našķus, ātri, viegli.

Izmēģini, varbūt iepatīkas: traukā ieber apmēram 100 gramu pilngraudu auzu pārslu, klāt pieliek 50 g maltu linsēklu, 50 g pilngraudu miltu, 100 ml cukura sīrupa, pieber klāt visādas sēklas (mēs parasti liekam linsēklas, čia sēklas, žāvētas dzērvenes utt.), mazliet cepamā pulvera, kanēļa, 2 olas. Visu samīcām un liekam cepties 180 grādos, apmēram 15 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs

Starp citu, esmu dzirdējusi, ka nav mazsvarīgs veids, kādā tiek uzstādīts tavs noteiktais mērķis. Tas nevarot būt ar negatīvu noskaņu un nevar sākties ar «ne».

Tā ka mums meitenēm mērķis ir kļūt slaidākām, kļūt vieglākām, nevis zaudēt!

Padomā par to, varbūt palīdz😊

Tāda, lūk, nu bija mana nedēļa! Tiekamies pēc nedēļas😊

Vingruma maratoniste Dace

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu