Latvijas Modes un stila gada balvas dīvainākais tērps – stilista «lauku šiks»

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

19. martā viesnīcā «Grand Poet Hotel», Rīgā, tika paziņoti ikgadējās Latvijas Modes un stila balvas ieguvēji. Uz pārējo moderni ģērbto viesu fona spilgti izcēlās stilists Sergejs Hatanzeiskis (Sergey Hatanzeysky).

Viņš uz ceremoniju bija ieradies melnā uzvalkā ar vertikālām svītrām, zem kura vīdēja celtnieku spilgtajai vestei līdzīgs krekls ar garām piedurknēm.

Hatanzeiskis tērpam bija pieskaņojis lielus, melnus zābakus, bet kā aksesuārus izvēlējies fuksiju krāsas tīkliņu un retro stila saulesbrilles.

Hello hello ?

A post shared by HATANZEYSKY (@hatanzeysky) on

Hello Fashion Week, how are you ??‍♂️ #hatanzeysky

A post shared by HATANZEYSKY (@hatanzeysky) on

Tonight ??‍♂️? #hatanzeysky

A post shared by HATANZEYSKY (@hatanzeysky) on

Šī nav pirmā reize, kad stilists izcēlies ar ekscentrisku tērpu, – Sergejs ar savu unikālo apģērba izvēli regulāri dalās sociālajā tīklā «Instagram», kur viņam seko teju 15 tūkstoši cilvēku.

весна не за горами ⛰ photo @andzejgavriss #hatanzeysky

A post shared by HATANZEYSKY (@hatanzeysky) on

??‍♂️? Berlin troubles

A post shared by HATANZEYSKY (@hatanzeysky) on

Šogad 13. Latvijas modes un stila balvas pasniegšanas ceremonijas laikā tika paziņoti uzvarētāji 13 nominācijās.

Tituls «Gada dizainers» tika piešķirts zīmola «NARCISS» dizainerei Alisei Trautmanei (šajā nominācijā viņa konkurēja ar Viktoriju Jonieni, «NOLO», un Agnesi Narņicku, «One Wolf»).

Par nominācijas «Gada debiju», kurā tika izvirzīti jaunie modes zīmoli («Antistar», «Kult by BOLD» un Iveta Vecmane), uzvarētāju kļuva modes māksliniece Iveta Vecmane. Dizainere, kura jau gandrīz desmit gadus līdzdarbojas Latvijas vadošajos modes un dzīvesstila medijos, 2017. gadā radīja kolekciju «Melanholija», kurā pārstāv «slow fashion» filozofiju un nesteidzas līdzi modes strauji mainīgajām tendencēm.

Balva par «Gada izrāvienu» nonāca pie Daces Zvirbules – bērnu modes zīmola «Aristocrat Kids» dizaineres. Pagājušais gads «Aristocrat Kids» bija īpaši veiksmīgs – 2017. gada pavasarī tika atklāts zīmola stends luksusa preču lielveikalā «HARRODS», Londonā. Šobrīd veikalā pieejama jau trešā «Aristocrat Kids» kolekcija. Zīmols sāka sadarbību ar pasaulē zināmu augstas klases tirgotāju ķēdi «Harvey Nichols Riyadh» un «Harvey Nichols Doha», kuri ir veikuši pasūtījumus pavasara-vasaras un nākamās rudens-ziemas kolekcijām. Šogad nominācijā «Gada izrāviens» tika izvirzīti arī jau atzinību guvušais zīmols «NARCISS» by Alise Trautmane un jauns peldkostīmu zīmols «Slow».

Par «Gada radošāko modes skati» tika atzīta Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu kolekciju skate peldbaseinā «Ķīpsala», kas notika 2017. gada 2. jūnijā, savukārt balvu par «Gada inovatīvāko kolekciju» saņēma Keta Gutmane.

Šogad pirmo reizi tika pasniegtas balvas divās jaunās nominācijās – balvu par «Labāko digitālo mārketingu» saņēma zīmols «INCH2» (dizainere Olga Pētersone), bet par «Labāko reklāmas kampaņas imidžu» – Dace Bahmann (dizainere Dace Krieviņa-Bahmane).

Par «Labāko modes konceptveikalu, kas tika atvērts 2017. gadā» atzīts veikals «ImageHouse».

Specbalvu «Teātris un mode» saņēma modes māksliniece Jekaterina Šehurina, kura veiksmīgi sadarbojas ar Dailes teātri kā kostīmu māksliniece un tika nominēta balvai «Spēlmaņu nakts» 2017. gadā.

Balva «Gada stilīgākais radošas industrijas pārstāvis» kategorijā «sievietes» par iepriekšējo gadu piešķirta aktrisei Dārtai Danēvičai, kura šajā nominācija konkurēja ar TV seju Dagmāru Leganti, baleta solisti Elzu Leimani un režisori Lauru Grozu-Ķiberi.

Savukārt kategorijā «vīrieši» par vakara varoni kļuva šova «X Faktors» uzvarētājs Artūrs Gruzdiņš. Nominācijā viņš konkurēja ar spilgtām personībām: TV seju un pasākumu vadītāju Armandu Simsonu un mūziķi Donu.

«Gada stilīgākais vāks» pagājušā gadā izdotam žurnālam ir bijis žurnāla «Pastaiga.ru» (izdevums krievu valodā, foto – Oļegs Zernovs, stils – Olga Kolotova) augusta numuram, savukārt «Gada labākās stila lapas» publicētas pavasara sezonas izdevumā «Lilit Look» (foto – Olga Jakovļeva, stils – Jūlija Verbicka).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu