Jēkabpils pašvaldība nešaubās par Bebru mikrorajona ielu būvniecības kvalitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jekabpils.lv

Jēkabpils pilsētas pašvaldība nešaubās par SIA «Ošukalns» veikto Bebru mikrorajona ielu būvniecības darbu kvalitāti.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Aizliegtais paņēmiens» vēstīja, ka asfaltbetona segums ielā ieklāts neatbilstoši iepirkuma prasībām. Kopumā ielas segumam vajadzētu būt desmit centimetrus biezam, bet, veicot kontrolurbumus, esot konstatēts, ka tas ir tikai četrus līdz piecus centimetrus biezs.

SIA «Ošukalns» valdes loceklis un Jēkabpils domes deputāts Aigars Nitišs (LZP) norāda, ka raidījums izplatījis maldinošu informāciju par Bebru mikrorajonā veikto Dūmu, Kadiķu un Atmodas ielu pārbūves kvalitāti. Uzņēmums uzsver, ka ielu rekonstrukcijas darbi veikti atbilstoši normatīviem un izstrādātajam projektam, par ko liecinot arī uzņēmuma saņemtie kvalitātes un būvniecības kontroles dokumenti.

Uzņēmums norāda uz nekorekti veiktajiem urbumiem, kas izdarīti pēc raidījuma iniciatīvas. «Man žēl, ka televīzijas cilvēki ir maldināti, jo sižetā uzskatāmi redzams, ka veiktais mērījums nav ņemts pareizi un urbums nav izurbts līdz galam. Šādā veidā ņemts paraugs nekādi neuzrāda reālo situāciju,» pārliecināts Nitišs.

Par to, ka pārkāpumu nav, liecinot arī Jēkabpils pilsētas domes veiktie urbumi tieši blakus LTV raidījuma pārstāvju izdarītajiem - visi paņemtie paraugi atbilst normai, sacīja Nitišs. Vienlaikus uzņēmums norādīja, ka objektā Bebru mikrorajonā ieklātais asfaltbetona daudzums ne tikai atbilst projektam, bet pat par vairākām tonnām pārsniedz sākotnēji plānoto, lai nodrošinātu tehnoloģisko prasību un normatīvu izpildi.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) aģentūru LETA informēja, ka pašvaldība atrada divas vietas, kur ir ticis urbts - tas esot darīts ar parasto rokas urbi neatbilstoši tehnoloģijai. Urbumi nav izurbti līdz galam, urbēji ir sadauzījuši urbuma vietu un nav ieguvuši rezultātu, skaidroja Ragainis.

Klātesot pasūtītājam un būvuzraugam, būvuzņēmējs speciāli blakus izurba jaunus paraugus, kuri atbilstot visām prasībām. «Kam man ticēt - profesionāļiem vai ažiotāžas cēlājiem? Pieļauju, ka LTV vienkārši ir tikusi maldināta ar atsūtītu materiālu. Man nav saprotams arī tas, ka pašvaldības īpašumā bez tās atļaujas un bez tās pārstāvju klātbūtnes ir veikti urbumi, un bedres ir atstātas. Kā man izturēties pret šādu attieksmi un rīcību? Saprotu, ka urbšanu nav veikusi LTV, mēs pat varam iedomāties, kuri ir tie cilvēki, kas to darīja. Bet kamēr mums nav pierādījumu, mēs to nevaram teikt. Tā ir konkurence un tur nav variantu,» sacīja Ragainis.

SIA «Ošukalns» konkursa kārtībā ieguva Jēkabpils pašvaldības pasūtījumu par «Dūmu ielas, Atmodas ielas, un Kadiķu ielas pārbūvi Jēkabpilī» 2016.gada vasarā un nodeva objektu ekspluatācijā 2017.gada beigās. Objekta būvniecību veica SIA «Ošukalns» - ģenerāluzņēmējs, bet objekta būvniecībā iesaistītie apakšuzņēmēji bija SIA «Krustpils», kas veica asfaltēšanas darbus, SIA «Energoterms» - elektrotīklu izbūvi, un SIA «Hektors» (komunikācijas). Būvniecības darbu uzraudzību veica SIA «K-RDB», autoruzraudzību - SIA «Jēkabpils PMK», bet objektu pieņēma Jēkabpils pašvaldības Būvvalde un Būvniecības Valsts kontroles birojs (BVKB).

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, iepirkumā par Dūmu, Atmodas un Kadiķu ielas pārbūvi Jēkabpilī uzvarēja SIA «Ošukalns», piedāvājot darbus veikt par 2,3 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu