Pēdējā brīdī atcelta Lavrova vizīte Vjetnamā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējā brīdī pirmdien «negaidītu iemeslu dēļ» atcelta Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizīte Vjetnamā, pavēstīja Hanoja. Vizīti bija plānots sākt pirmdienas rītā, tomēr Vjetnamas Ārlietu ministrija e-pasta vēstulē žurnālistiem par vizītes atcelšanu paziņoja tikai stundu pirms iecerētās tikšanās ar prezidentu Tranu Daikvangu.

«Negaidītu iemesli dēļ Krievijas ārlietu ministra vizīte Vjetnamā nenotiks tā, kā plānots,» teikts vēstulē. «Par konkrēto vizītes laiku mēs preses aģentūras informēsim vēlāk.»

Avots drošības struktūrās ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka Lavrovs Vjetnamā nav ieradies.

«Nekādi iemesli nav zināmi,» sacīja avots, kas vēlējās palikt anonīms.

Maskava skaidro, ka vizīte atlikta darba grafika dēļ, vēsta mediji.

«Ministra darba grafika izmaiņu dēļ Vjetnamas brauciena norises laiks tiks pārskatīts,» Krievijas ziņu aģentūras citē Ārlietu ministrijas sniegto informāciju.

Vizīte atlikta laikā, kad nopietni saasinājušās Maskavas un Londonas attiecības saistībā ar Lielbritānijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušo bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu.

Lielbritānija apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus. Krievija spērusi atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes darbību Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu