Dezodorantu ABC – kāds ir piemērotākais dezodoranta veids tev?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Svīšana ir dabisks process, taču ikdienā tas var sagādāt mulsinošus brīžus. Procesu var regulēt, izmantojot dažādus pretsviedru līdzekļus, piemēram, dezodorantu vai antiperspirantu, kuru lietošana šķiet vienkārša – uzklājot to, esam pasargāti no nepatīkama ķermeņa aromāta. Kāda veida dezodorantu vai antiperspirantu izmantot ikdienā? Neatkarīgi no ikviena lietotāja vēlmēm katram no tiem ir savas priekšrocības.

Atšķirība starp dezodorantu un antiperspirantu

Terminus antiperspirants un dezodorants bieži vien lieto kā sinonīmus, taču tie attiecināmi uz dažādiem produktiem. Antiperspiranti kontrolē svīšanu un ķermeņa aromātu, aizkavējot sviedru saskaršanos ar ādas virsmu un samazinot baktēriju daudzumu, kas izraisa ķermeņa nepatīkamo aromātu. Savukārt dezodoranti mazina baktēriju skaitu un piešķir smaržu, nevis aizkavē sviedru izdalīšanos.

Praktisks un ērts – rullveida dezodorants

Rullveida dezodoranti ir paredzēti ātrai un ērtai lietošanai apaļās virsmas dēļ, kas nodrošina dezodoranta precīzu uzklāšanu. Lielākoties šāda veida dezodoranti neatstāj nevēlamas pēdas, tomēr pēc to lietošanas ir jūtams mitrums, kas var šķist traucējoši. Neskatoties uz to, rullveida dezodoranti ir neliela izmēra un viegli ievietojami somiņā.

Ceļojumam draudzīgs – krēmveida dezodorants

Krēmveida dezodoranti lietošanas laikā šķiet sausi un ir grūti izvairīties no dezodoranta paliekām uz apģērba pēc tā lietošanas. Salīdzinot dezodorantu veidus – rullveida, krēmveida un izsmidzināmo, ceļošanai vispiemērotākais būs krēmveida dezodorants, tā cietās konsistences dēļ. Tas ir arī vienīgais dezodoranta veids, kas netiek izņemts no somas, kad dodaties cauri lidostas pārbaudei, ceļojot uz citām valstīm.

Efektīvs – izsmidzināmais dezodorants

Izsmidzināmais dezodorants ir ļoti iedarbīgs un kļūst sauss dažu sekunžu laikā. Pirms lietošanas nepieciešams flakoniņu sakratīt, līdz visas sastāvdaļas ir sajauktas, tad izsmidzināt. Piemērotākais izsmidzināšanas attālums būs 15 cm no ķermeņa. Nav nepieciešams izsmidzināt lielu daudzumu, īsa un asa izsmidzināšana būs tieši laikā.

Svarīga ir ādas veselība

Vislabāk izvēlēties tādu dezodoranta veidu, kāds lietošanai ir visērtākais, taču būtiski ir pievērst uzmanību tā sastāvam. Īpaši, ja padušu matiņi tiek skūti, šī ādas zona var būt īpaši jutīga. Dažas dezodorantu sastāvdaļas var pastiprināt ādas jutīgumu. Lasiet sastāvdaļu sarakstu ļoti uzmanīgi, īpaši, ja jums ir jutīga vai sausa āda, tad vislabāk izvēlēties produktus, kuru sastāvā vismaz ¼ ir mitrinošā krēma un 0% spirta.

Ar ieteikumiem un padomiem, kā izvēlēties sev piemērotāko pretsviedru līdzekli, dalījās Dove zīmola vadītāja Kertu-Kai Põldvere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu