Jātnieks Neretnieks izcīna sesto vietu prestižās sacensībās lielā apļa maršrutā Parīzē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar pārliecinošu sniegumu sācis prestižo sacensību CSI5* Saut Hermes otro dienu, izcīnot 6. vietu lielā apļa maršrutā.

Neretnieks ar zirgu Moon Ray 150 cm augstajā ātruma maršrutā startēja otrais, maršrutu veica bez soda punktiem un pārliecinoši. Maršrutā startēja 38 sportisti, no tiem maršrutu bez soda punktiem veica 14 dueti, arī šis bija pasaules reitinga «Longiness Ranking» ieskaites maršruts, un tā balvu fonds sasniedza 62 000 eiro.

Maršrutā uzvarēja Vācijas sportists Fēlikss Hassmans ar zirgu Cayenne WZ. Viņš ir viens no ātrākajiem jātniekiem Eiropā. Tieši ātruma maršruti ir viņa specialitāte, Vācijas sportists pasaules reitingā šobrīd atrodas 55. vietā.

Starts ar otru zirgu For Fan šovakar risināsies plkst. 21:30 pēc Latvijas laika.

Neretnieks ar izcīnītu 15. vietu dienas augstākajā maršrutā ar zirgu For Fan (150 cm, pasaules reitinga «Longiness Ranking» ieskaites maršruts) piektdien debitēja vienās no prestižākajām Eiropas konkūra sacensībām CSI5* Saut Hermes, kas jau devīto gadu notiek Parīzē, Elizejas laukos, Grand Palais un pulcē piecdesmit pasaules spēcīgākos jātniekus.

Neretnieks ir līdz šim veiksmīgākais Latvijas konkūra sportists, kurš guvis lielākos panākumus pasaules mērogā, vienīgais Latvijas jātnieks, kurš startējis trīs Pasaules kausa finālos, iegūstot 21.vietu ar Conte Bellini 2013.gadā Gēteborgā, 19.vietu ar Conte Bellini 2014.gadā Lionā, 2015.gadā ar Romanie Cece pēc pirmās kvalifikācijas dienas sportists neturpināja cīņu par vietu PK kopvērtējumā, bet startēja Las Vegas Grand Prix maršrutā un spēcīgā konkurencē ieguva 12.vietu.

Neretnieks ir arī vienīgais Latvijas jātnieks, kurš spējis iekļūt pasaules spēcīgāko jātnieku reitinga Longiness Ranking septiņdesmitniekā.

Neretnieks Pasaules kausa finālam kvalificējies arī šogad. Tas notiks no 11. līdz 16. aprīlim Parīzē, Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu