Jaunā «Kapeņu izlaupītāja Lara Krofta» ir klāt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo pēc pasaulē populārās videospēles motīviem uzņemtā piedzīvojumu filma «Kapeņu izlaupītāja Lara Krofta» («Tomb Raider») ar godalgoto zviedru aktrisi Alīsiju Vikanderi galvenajā lomā.

Laras Kroftas tēls ir pazīstams jau no deviņdesmitajiem gadiem, kad pirmo reizi videospēļu pasaulē neticami veiksmīgi ienāca jauna spēle «Tomb Raider», kurā galvenā varone ir jauna, fiziski spēcīga un pievilcīga dārgumu meklētāja. Ginesa rekordu grāmatā Lara Krofta tiek minēta kā «visveiksmīgākā videospēļu varone».

«Tomb Raider» sērijā līdz šim ir izdotas 9 videospēles un divas filmas, kurās izveicīgās arheoloģes, piedzīvojumu kārās varones lomu atveido Andželīna Džolija. Līdz ar piedalīšanos šajās filmās Andželīna Džolija guva starptautisku atpazīstamību un kopš tā laika kļuva par vienu no labāk atalgotajām aktrisēm Holivudā.

Ikoniskā stāsta jaunajā versijā, filmas «Kapeņu izlaupītāja Lara Krofta» galvenās varones lomas atveidotāju Alīsiju Vikanderi noteikti nevar saukt par jauniņo, viņas kontā jau ir vairākas lieliskas filmas ar skatītāju un kino industrijas atzinību, tostarp «Oskara» balva par dalību filmā «Dāņu meitene». Iespējams, Vikanderes trauslums un sievišķīgais maigums mainīs jau ierasto Laras Kroftas tēlu.

Filmas sižets nemainīgi ir par Laru Kroftu, kuras tēvs, ekscentrisks piedzīvojumu meklētājs, pirms septiņiem gadiem pazuda bez vēsts. Lai gan Lara ar grūtībām spēj savilkt kopā galus, viņa atsakās pārņemt tēva biznesa impēriju un tikpat spītīgi atsakās pieņemt domu, ka viņas tēvs varētu būt miris. Cerībā atrast kādu pavedienu Lara dodas briesmu pilnā ceļojumā uz kādu nomaļu salu, kur viņas tēvs manīts pēdējo reizi. Viņas vienīgie ieroči ir asais prāts, aklā ticība un stūrgalvība.

Filmu uzņēmis norvēģu režisors Roars Utaugs («Vilnis»), lomās – Dominiks Vests («Naudas monstrs», «300»), Voltons Goginss («Pretīgais 8nieks», «Atsvabinātais Džango»), Daniels Vu («Supervētra») un Hanna Džona-Kamena («Zvaigžņu kari: Spēks mostas»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu