Latvijas Banka noteikusi automatizēto ārvalstu valūtu maiņas iekārtu izmantošanas regulējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Bankas padome ceturtdien veikusi grozījumus Ārvalstu valūtu skaidrās naudas pirkšanas un pārdošanas noteikumos, nosakot automatizēto ārvalstu valūtu maiņas iekārtu izmantošanas regulējumu, pavēstīja Latvijas Bankā.

«Ņemot vērā uzņēmēju priekšlikumus un nozares attīstības tendences, noteikumi papildināti ar iespēju ārvalstu valūtu pirkšanu un pārdošanu veikt, izmantojot automatizētu ārvalstu valūtu pirkšanas un pārdošanas iekārtu. Noteikumi nosaka prasības šādu iekārtu uzstādīšanai,» skaidroja Latvijas Bankā.

Tāpat papildināti veidi, kādos var veikt samaksu par ārvalstu valūtu pirkšanu vai pārdošanu. Līdz šim noteikumi paredzēja, ka kapitālsabiedrība kā maksāšanas līdzekli drīkst pieņemt tikai skaidro naudu un maksājumu kartes, bet noteikumu grozījumi paredz, ka samaksa var tikt veikta arī ar zibmaksājumu un kredītiestādes iekšējo kredīta pārvedumu.

Noteikumos ietvertas arī papildu normas cīņai ar pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā, kā arī atvieglots šīs nozares uzņēmumu administratīvais un finansiālais slogs.

Latvijas Banka izsniedz atļaujas (licences) ārvalstu valūtu pirkšanai un pārdošanai. 2017.gada nogalē ar ārvalstu valūtu skaidrās naudas pirkšanu un pārdošanu nodarbojās 39 Latvijas Bankas licencētas kapitālsabiedrības 70 vietās Latvijā.

Kopējais pārdotais ārvalstu valūtu apmērs 2017.gadā bija 104,6 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu