Bendikai divas kļūdas šaušanā liedz tikt labāko četrdesmit skaitā PK posma sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Norvēģijā pieļāva divas kļūdas šaušanā Pasaules kausa (PK) pirmspēdējā posma 7,5 kilometru sprinta distancē, netiekot starp 40 labākajām dalībniecēm, tomēr iegūstot iespēju svētdien startēt iedzīšanas sacensībās.

Par sacensību uzvarētāju kļuva titulētā Anastasija Kuzmina no Slovākijas, kura mēroja vienu soda apli, distanci veicot 21 minūtē un 31,8 sekundēs. Kuzminai izcīnītais panākums ļāva kļūt arī par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi. Viņai ceturtdien 8,9 sekundes zaudēja bez kļūdām šāvusī Darja Domračeva no Baltkrievijas, bet trešā bija ukrainiete Jūlija Džima, kura arī iztika bez soda apļiem, bet uzvarētājai zaudēja 29,2 sekundes.

Tikmēr Bendika, kura abus soda apļus nopelnīja šaujot guļus stāvoklī, ieņēma 44.vietu 97 dalībnieču konkurencē. Viņa no Kuzminas atpalika par divām minūtēm un 8,3 sekundes, bet no labāko četrdesmitnieka, kas ļautu tikt pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem, Bendiku šķīra 10,6 sekundes.

Latvietei šoreiz distancē bija 47.ātrākais solis, savukārt labāko desmitniekā tika septiņas sportistes, kuras šāva bez kļūdām.

Pagājušajā nedēļā posmā Kontiolahti Bendika ieņēma 56.vietu sprintā, bet jaukto pāru stafetē kopā ar Patrijuku bija 21.pozīcijā. Iepriekšējā etapā sportisti nesacentās iedzīšanā, bet spēkojās masu startā, kuram Bendika nekvalificējās.

llmāra Briča audzēkne savu labāko fizisko formu šajā sezonā sasniedza janvārī, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja desmito vietu 15 kilometru individuālajā distancē. Janvāra noslēgumā, nestartējot daudzām vadošajām biatlonistēm, viņa Eiropas čempionātā sprintā ieņēma 14.vietu, bet iedzīšanā bija astotā.

Savukārt Phjončhanas olimpiskajām spēlēs Bendika sprintā izcīnīja 39.vietu, iedzīšanā bija 33., bet 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās 39.pozīcijā.

Pasaules kausa posmos latvietei personiskais rekords ir 2015./2016.gada sezonā sensacionāli izcīnītā piektā vieta sprinta sacensībās Kenmorā, Kanādā, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 673 punktiem tagad ir Kuzmina, kurai sešus punktus zaudē ceturtdien 40.vietu ieguvusī somiete Kaisa Mekereinena. Tikmēr uz trešo vietu ar 581 punktu pakāpusies Domračeva, bet viņai divus punktus zaudē vāciete Laura Dālmeiere, kura ceturtdien bija 28.vietā.

Savukārt Bendika iekrājusi 82 punktus un atrodama 52.vietā.

Tāpat ceturtdien Holmenkollenes trasē sacensības aizvadīs vīrieši, kur dalībnieku vidū būs Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš.

Vīri desmit kilometru sprintu sāks plkst.15.45, šīs sacensības tiešraidē translējot kanālam «Eurosport 1».

Rastorgujevs trasē dosies ar 51.numuru, Patrijukam būs 67.numurs, bet Slotiņam - 90.numurs. Sprintam kopumā pieteikušies 105 biatlonisti.

Iepriekšējā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja otro vietu, otro reizi karjerā Pasaules kausa izcīņā kāpjot uz goda pjedestāla. Svētdien Rastorgujevs, startējot nevesels, piedalījās 15 kilometru masu starta distancē, ieņemot 22.pozīciju.

Rastorgujevs pērnās sezonas pēdējā posmā izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu, pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā, bet pirms nedēļas viņš atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, arī šajā posmā nestartēs.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās joprojām ir francūzis Martēns Furkads un norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kuri guvuši attiecīgi 888 un 845 punktus, bet trešo vietu ar 568 punktiem ieņem krievs Antons Šipuļins.

Savukārt Rastorgujevs ar 354 punktiem ieņem 16.pozīciju, bet Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 89.pozīcijā.

Sestdien norisināsies sacensības vīriem iedzīšanā 12,5 kilometru distancē un dāmām 4x6 kilometru stafetē. Pasaules kausa astotais posms noslēgsies svētdien ar desmit kilometru iedzīšanu dāmām un 4x7,5 kilometru stafeti kungiem.

Pasaules kausa pēdējais etaps pēc nedēļas gaidāms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko sola boikotēt vairāki vadošie pasaules biatlonisti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu