72 gadu vecumā mūžībā aizgājusi mākslas zinātniece Sarmīte Sīle

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

LTV ziņu dienests informē, ka šodien, 15. martā, 72 gadu vecumā mūžībā aizgājusi mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, kura trīs gadu desmitus līdz 2007. gadam Latvijas televīzijā vadīja saistošas mākslas pārraides.

Sīle 1975. gadā sāka darbu Latvijas Televīzijā, kur 30 gadus strādāja kā redaktore un mākslas raidījumu autore un vadītāja. Paralēli redaktores darbam viņa sāka lasīt arī lekcijas par mākslas vēsturi un speciālos kursus. Viņa bijusi arī Latvijas Universitātes lektore un daudzu mākslas izstāžu kuratore.

Viņa veidojusi izstādes «Atkušņa romantiķis. Gleznotājs Leo Kokle», «Portreti», «Teatrālās tekstīlijas. Edītes Vīgneres personiskais teātris», Daces Lapiņas gleznu izstādi «Baltā», gleznotāja Uno Daņiļevska darbu izstādi, Elīna Dzelmes izstādi «Fest Antifrigia», Andželas Strupules-Smalkās personālizstādi, Gunāra Bindes jubilejas izstādi «FotoGrāfs», izstādi «Džemmas Skulmes gleznas» un citas.

1963. gadā Sarmīte Sīle 17 gadu vecumā kļuva par vienu no fotomākslinieka Gunāra Bindes pirmo kailaktu modelēm.

Dzimusi 1945. gada 3. novembrī.

(informācija tiks papildināta)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu