«Latvijas Goda aplis» piedalīsies Liepājas svētkos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas simtgades svinēšanas festivāls «Latvijas Goda aplis» turpina apceļot un godināt valsts novadus. Šajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. martam, Liepāja ar gaismas instalācijām, «Goda liepājnieka» sumināšanu un valsts simtgades lielkoncertu «Liepāja izAicina» svinēs pilsētas 393. dzimšanas dienu.

Svinību nedēļas nogalē Liepājā būs iespēja apmeklēt vērienīgu simtgades lielkoncertu «Liepāja izAicina», kas notiks 16. un 17. martā pulksten 19.00 Liepājas Olimpiskā centra arēnā, Brīvības ielā 39. Koncerti pulcēs 500 talantīgus jauniešus no visas Latvijas, kuri kopā ar viesmāksliniekiem Uldi Marhilēviču, Jāni Aišpuru, Valteru Pūci, hiphopa izpildītāju Viņu un citiem Latvijas mūziķiem būs radījuši iespaidīgu un krāšņu svētku programmu. Pasākumu vadīs TV dīva Dagmāra Legante kopā ar atraktīvo liepājnieku Aigaru Kārkliņu, savukārt režiju būs veidojis Intars Rešetins.

«Latvijas Goda aplis» visus lielkoncerta dalībniekus un koncerta apmeklētājus turpat Olimpiskajā centrā izaicinās uz «Varoņa skrējienu», kas jau iemēģināts 2015. gada gaismas festivālā «Staro Rīga» Vērmanes dārzā. Interaktīvā lielformāta spēle ikvienam dod iespēju kļūt par varoni un sacensties, vācot gaismas punktus, izvēloties būt par Latvijas Lāčplēsi, Polijas Krakusu, Igaunijas Kalevipoegu vai Lietuvas Egli. Gaismas objektā «Varoņa skrējiens» notiek sacensība starp valstīm, lai noskaidrotu, kura valsts ir gaišākā. Interaktīvā spēle tapusi projekta «Baltijas gaismas ceļš» ietvaros.

Godinot valsts simtgadi, svētku nedēļas nogalē Liepājā iemirdzēsies arī Liepājas Universitātes fasāde, Lielajā ielā 14. Visas svētku nogales dienas būs iespēja apmeklēt Jūrmalas parku, kur apmeklētāji varēs ļauties nesteidzīgai pastaigai pa krāšņi izgaismotu koku birzi, kā arī apskatīt Kūrmājas prospektā izgaismotās Liepājas himnas «Pilsētā, kurā piedzimst vējš» tēlus – Laivinieku, Vārnu, Dzintara latviešus, Telefonistu un Cilvēku mežu. Parkā gaismas objekti būs izvietoti pie 21 koka, kas ļaus izbaudīt īpašu gaisotni tieši diennakts tumšajā laikā.

Savukārt 18. martā pulksten 14.00 koncertzālē «Lielais dzintars», Radio ielā 8, notiks tradicionālā «Gada liepājnieku» un «Goda liepājnieka» apbalvošanas ceremonija, kurā par īpaši spilgtiem un pamanāmiem veikumiem tiks pasniegti 15 «Gada liepājnieka» un viens «Goda liepājnieka» apbalvojums.

Koncertzālē «Lielais dzintars» vēl 16. martā pulksten 19.00 būs baudāms 26. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalīsies komponists un pianists Raimonds Pauls, diriģents Māris Sirmais, Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un Liepājas Simfoniskais orķestris. Biļetes uz šo pasākumu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs. Savukārt Liepājas teātrī, Teātra ielā 4, pulksten 19.00 būs iespēja baudīt izrādi «Esi sveicināta, bohēma!», bet kultūrvietā «Kursas putni», Kuģinieku ielā 5, pulksten 22.00 notiks Tomasa Kleina koncerts.

17. martā aktīvākajiem Liepājas dzimšanas dienas svinētājiem būs iespēja doties biedrības «Nūjo ar vēju» rīkotajā bezmaksas nūjošanas pārgājienā no Laumas rajona uz Karostu. Tikšanās O. Kalpaka ielā 86 pulksten 10.45, distances garums – 13 kilometri. Savukārt mazajiem liepājniekiem un pilsētas viesiem Liepājas leļļu teātrī, Rožu laukumā 5/6, pulksten 12.00 notiks izrāde «Kā zvēri Pēterīti pārmācīja».

18. martā pulksten 11.00 svinīgi tiks atklāta jaunuzceltā LOC manēža, Brīvības ielā 55, savukārt Liepājas teātrī pulksten 18.00 būs iespēja noskatīties muzikālo izrādi «Biļete uz Tranaju!». Svētku nedēļas nogalē notiks vēl citi sporta, kultūras un izklaides pasākumi. Plašāka informācija interneta lapā kalendars.liepaja.lv.

Gaismas instalācijas realizē Liepājas dome sadarbībā ar biedrību «Staro 100». Plašāka informācija atrodama festivāla «Latvijas Goda aplis» mājas lapā godaaplis.lv. Nākamais pasākums notiks 24. martā Aizkraukles novadā.

Festivāls «Latvijas Goda aplis» ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām un aicinot pievienoties ikvienu interesentu un pašmāju kultūras cienītāju. Festivāls turpināsies līdz šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā «Staro Rīga». Attiecīgi arī «Latvijas Goda apļa» pieturvietās tiek ieskicētas gaismu festivāla vizualizācijas, radot vēl emocionāli pacilājošāku noskaņu.

Festivālu «Latvijas Goda aplis» rīko biedrība «Staro 100» sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju. Festivāla rīkošanu līdzfinansē Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu