Bijušo Rīgas domes deputātu tiesā par viltotas naudas pārdošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

SIA «Lodinga uzņēmums» likvidētās alus darītavas īpašnieku Leopoldu Ozoliņu tiesā par viltotas naudas pārdošanu, šodien ziņo «Latvijas Avīze».

Kā skaidro laikraksts, Valsts policija par viltotas naudas izplatīšanu aizturēja kādu Andri S. Persona izteica vēlēšanos sadarboties un uzrādīt cilvēku, kurš pārdodot viltotus ASV dolārus.

2016. gada 23.februāri astoņos vakarā Andris S. sarunājis tikšanos Rīgā, degvielas uzpildes stacijā «Neste» Vienības gatvē, savā automobilī. Par eksperimenta tehniskajām detaļām policija neinformēja. Eksperiments ticis fiksēts audioierakstā. Tajā esot dzirdams automobilī notiekošais, un tas ir prokurores Valentīnas Dežatkinas apsūdzības pamatā.

Ozoliņam līdzi bijušas trīs dažādas kvalitātes viltotas 100 dolāru banknotes, kuras viņš esot pārdevis attiecīgi par 30, 35 un 40 eiro. Andris S. prasījis vairāk dolāru, uz ko Ozoliņš atbildējis, ka nākamajā dienā esot gatavs piegādāt 10 000 dolāru, ja iedošot priekšapmaksu 3170 eiro. Policija nolēmusi negaidīt un pārtraukt eksperimentu, uzskatot, ka ar trijām viltotām banknotēm ir pietiekami, lai veiktu aizturēšanu.

Ozoliņu tiesā aizstāv advokāts Juris Grīnvalds. Advokāts norāda, ka viņa klients savu vainu neatzīst pie noteiktajiem apstākļiem, ka policijas eksperimentā pieļautas procesuālas kļūdas.

Par viltotas naudas izplatīšanu draud cietumsods līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods. Tā kā Ozoliņš nav bijis sodīts un naudas apjomi nav ievērojami, ja viņu atzīs par vainīgu, tad, visticamāk, notiesājoša sprieduma gadījumā viņš tiks cauri ar piespiedu darbu vai naudas sodu.

Minēto lietu skata Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa. 1958.gadā dzimušais Ozoliņš ir uzņēmējs, kādreiz atjaunotās, bet nu jau likvidētās alus darītavas Bauskā īpašnieks, bijušais Rīgas domes deputāts no Zaļās partijas. Rīgas domē viņš darbojies no 1997. līdz 2001. gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu