Vai tu zini, kāpēc džinsiem ir tā mazā kabatiņa?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

Gandrīz visiem džinsiem ir piecas kabatas, nevis četras. Piektā ir tā dīvainā, mazā kabatiņa virs lielās kabatas, kurā nekas lāgā neielien. Kam tā ir domāta? Lūk, atbilde ir pavisam vienkārša.

Tā ir pulksteņa kabatiņa. Sākotnēji tā bija domāta tiem vīriešiem, kuri lieto kabatas pulksteņus ar ķēdi, un pirmo reizi «Levi’s» džinsiem tā parādījās 1873. gadā.

Kā rakstīts «Levi Strauss» mājaslapā, šī kabatiņa oriģināli bija domāta kā droša vieta pulkstenim. Kovboji tajā varēja ievietot savu ķēdītē iekārto pulksteni un droši nodoties ikdienas aktivitātēm. Iepriekš kovboji pulksteņus mēdza karināt sev kaklā, tomēr tie bieži plīsa.

Foto: Wikimedia Commons

Lai arī kovboji pastāv joprojām, tomēr mazās džinsu kabatiņas praktiskā nozīme savu popularitāti zaudēja Pirmā pasaules kara laikā. Karavīriem bija nepieciešams ātri uzzināt laiku, un tiem nebija vaļas rakņāties pa mazo kabatiņu. Turklāt drīz vien parādījās nesalīdzināmi ērtākie rokaspulksteņi.

Neskatoties uz to, ka mazās kabatiņas praktiskā nozīme zaudēja jēgu, džinsu ražotāji bikšu dizainu tomēr nemainīja. «Levi’s» pārstāvji raksta, ka kabatiņa var kalpot dažādām funkcijām, piemēram, tajā var glabāt monētas, prezervatīvus, sērkociņus, biļetes un daudzas citas sīkas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu