Krievijai šodien jāsniedz skaidrojums Skripaļa lietā: kas tālāk?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Šodien beidzies Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas Krievijai dotais termiņš, līdz kuram tai bija jāsniedz skaidrojums par Krievijas iespējamo iesaisti bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberi, Anglijas dienvidrietumos.

Ārpolitikas eksperts Ojārs Skudra intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» atzina, ka, visticamāk, Krievija neatzīs sevi par vainīgu.

Tas potenciāli var novest pie jaunām sankcijām pret Krieviju.

Skudra uzsvēra, ka Krievija noteikti noraidīs apsūdzības, tā jau ekspertu līmenī ir pieprasījusi pierādījumus šajā lietā, lai spriestu, kas noticis, taču tie netiek doti.

Skudra uzskata, ka Krievija vēlas piespiest Lielbritāniju pasludināt sankcijas pret to, bet par vainīgu sevi neatzīs.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau pirmdien atzina, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu «ļoti iespējams» ir atbildīga Krievija.

Pēc Mejas teiktā, Skripaļs un viņa meita saindēti ar Krievijā izstrādātu militāras kategorijas nervus paralizējošu vielu.

Premjere paziņoja, ka Lielbritānija izskatīs Maskavas atbildi, pirms lemt, kā rīkoties tālāk, «taču, ja nebūs ticamas atbildes, mēs uzskatīsim, ka šī rīcība ir pielīdzināma nelikumīgai spēka pielietošanai no Krievijas valsts puses pret Apvienoto Karalisti».

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu