Latvijas Televīzija svin «Panorāmas» 60. jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Vīksne

Marts Latvijas Televīzijā ir «Panorāmas» jubilejas mēnesis. Aizvadītajās brīvdienās, saviesīgā gaisotnē pulcinot gan bijušos, gan esošos panorāmiešus, tika atzīmēta Latvijā vecākā ziņu raidījuma 60. jubileja. Aplūko foto no pasākuma!

10. martā Latvijas Televīzijā notika «Panorāmas» jubilejas raidījuma ieraksts. Sarunās ar jubilejas raidījuma vadītājiem - Sandru Zviedri un Jāni Gesti - darba interesantākos un atbildīgākos mirkļus atcerējās un pārrunāja «Panorāmas» bijušie un esošie raidījumu vadītāji, žurnālisti, redaktori un operatori. Pēc raidījuma ieraksta tā dalībnieki un viesi pulcējās uz vakara saviesīgo daļu, lai svinīgā un draudzīgā gaisotnē pārrunātu «Panorāmā» pieredzēto. Jubilejas svinības apmeklēja un kolēģus sveikt ieradās gan televīzijas leģendārie darbinieki - Jānis Dimants, Anta Rugāte, Velta Puriņa, Viktors Zemgals, Mirdza Tupiņa, Ojārs Rubenis, gan žurnālisti, kuri «Panorāmā» strādā šodien vai darbojušies vēl nesen - Gunārs Dūzis, Maija Streiča, Arnis Krauze, Ansis Bogustovs, Ilze Jaunalksne, Baiba Strautmane un citi.

Ziņu dienesta direktore Iveta Elksne atzīst: «Svētku raidījumā dzirkstīja atmiņas par Latvijas vēsturē nozīmīgiem notikumiem un atklājās emocijas, ko pat panorāmiešiem tuvākie cilvēki nezināja! Domāju, ka skatītājiem tā būs sirsnīga atkalredzēšanās ar «Panorāmas» veidotājiem. «Panorāmas» jubileja ir īpaši nozīmīgs notikums visai Latvijas Televīzijai. «Panorāma» ir leģendārs ziņu raidījums, skatītāju mīlēts un cienīts,» uzsver Elksne.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte norāda: «Ziņu dienests ir katra mediju uzņēmuma centrālā ass. Bet «Panorāmas» gadījumā var runāt ne tikai par «Panorāmu», bet par veselu «Panorāmas» skolu, kas ir izgājusi cauri dažādiem laikiem.» «Panorāma» ir ietekmējusi ne tikai procesus sabiedrībā, bet arī veicinājusi izmaiņas Latvijas mediju vidē kopumā. «Varbūt pārspīlēšu, bet, ja nebūtu «Panorāmas», iespējams, mūsu sabiedrība būtu citādāka,» uzskata Belte.

Jubilejas raidījumu varēs vērot svētdien, 18. martā, plkst. 18.20 LTV1. Savukārt īstajā dzimšanas dienā - 19. martā plkst. 18.50 LTV1 ēterā notiks Gundara Rēdera un Sandija Semjonova veidotās dokumentālās filmas «Panorāma. Cilvēki. Laiks» pirmizrāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu