Palestīniešu pašpārvaldes premjera autokolonna Gazas joslā cietusi sprādzienā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Palestīniešu pašpārvaldes premjerministra autokolonna cietusi sprādzienā, kas pirmdien notika neilgi pēc iebraukšanas islāmistu grupējuma «Hamas» kontrolētajā Gazas joslā.

Sprādziens notika īsi pēc tam, kad autokolonna iebrauca Gazas joslā caur Erezas robežkontroles punktu uz Gazas joslas un Izraēlas robežas.

Palestīniešu pašpārvaldes premjerministrs Rami Hamadalla sprādzienā necieta un tūlīt turpināja ceļu, lai ierastos Gazas joslas ziemeļos jaunuzceltās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas atklāšanas ceremonijā.

Sprādzienā cietuši trīs no autokolonnā esošajiem automobiļiem, kuriem izsisti logi. Uz kāda automobiļa durvīm esot manītas arī asinis.

Taču palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa vadītā sekulārā kustība «Fatah» jau paziņojusi, ka šajā «gļēvajā uzbrukumā» vainojams «Hamas».

«Hamas» apstiprinājis šo incidentu, taču pavēstījis, ka ziņas par ievainotajiem nav saņemtas.

Islāmisti uzsvēruši, ka pāragri runāt, kas šajā uzbrukumā vainojams, taču vienlaikus paziņojuši, ka tā mērķis esot izjaukt palestīniešu nacionālā izlīguma centienus.

«Fatah» un «Hams» cenšas panākt izlūgumu kopš 2007.gada, kad islāmisti ar spēku sagrāba kontroli pār Gazas joslu, padzenot Abasam uzticamos drošības spēkus.

Pēc tam «Hamas» izveidoja paralēlu valdību palestīniešu pašpārvaldei, kuras kontrolē palika Rietumkrasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu