Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija vairs nebrīdinās par pārbaudēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) vairs nebrīdinās par plānotajām pārbaudēm, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja VBTAI priekšniece Marianna Dreja.

Viņa skaidroja, ka līdz šim VBTAI mājaslapā ticis publicēts pārbaužu mēneša plāns, kas vairs netiks darīts. Iestādēm šādi tiek dota iespēja iepriekš sagatavoties, tomēr pārbaudes ir efektīvas, kad tās ir negaidītas, uzsvēra Dreja.

Turpmāk par pārbaudēm inspekcija informēs tikai tad, ja tas būs nepieciešams VBTAI, piemēram, būs nepieciešama kāda bērna vai pedagoga klātbūtne klasē vai citur.

VBTAI priekšniece arī norādīja, ka šobrīd notiek izpēte, kā efektivizēt VBTAI darbu. Viņa minēja, ka ir pietiekami daudz vakanču, kas neļauj strādāt tik operatīvi kā gribētos. Tāpat tiek domāts par ciešāku sadarbību ar citām iestādēm. Piemēram, jau esot panākta vienošanās ar Veselības inspekciju, ka uz pārbaudēm iestādēs, kur notiek arī veselības uzlabošanas un uzturēšanas darbi, iestādes dosies kopā.

Viņa arī piebilda, ka VBTAI vadībai dots uzdevums tikties ar Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociāciju, lai runātu par aktuālām problēmām un iespējām pilnveidot bāriņtiesu darbību.

Vērtējot VBTAI līdzšinējo darbu kopumā, Dreja sacīja, ka, iespējams, inspekcija daudzos gadījumos nav pratusi parādīt savu nostāju un nav pietiekami asi reaģējusi uz nodarījumiem.

Kā ziņots, Dreja darbu VBTAI priekšnieces amatā sāka 1.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu