Aptauja: Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Kopējā lauksaimniecības politika ir ieguvums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trīs ceturtdaļas jeb 74% Latvijas iedzīvotāju, uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) Kopējā lauksaimniecības politika ir ieguvums ne vien lauksaimniekiem, bet arī visiem Eiropas iedzīvotājiem, liecina decembrī veiktie Eirobarometra aptaujas dati.

Tomēr ES kopumā, šādam apgalvojumam piekrīt 61% aptaujāto.

Savukārt Latvijā 17% iedzīvotāju neuzskata, ka minētā lauksaimniecības politika pozitīvi ietekmē visus Eiropas iedzīvotājus.

Savukārt, uz jautājumu, vai Kopējā lauksaimniecības politika izpilda tās pienākumu, kā piemēram, nodrošina stabilu pārtikas piegādi ES, pozitīvi atbild 66% Latvijas iedzīvotāju, savukārt ES kopumā šādam apgalvojumam piekrīt 72% respondentu.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija pērn novembrī pieņēma paziņojumu par kopējās lauksaimniecības politikas pārveidi pēc 2020.gada, kurā norādīja, ka tiešmaksājumi arī turpmāk veidos būtisku šīs politikas daļu.

Sīkāka informācija par līdzekļu sadali būs zināma tikai pēc jaunā daudzgadu budžeta projekta prezentēšanas, kas paredzēta līdz maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu