Lielbritānija gatavo Krievijai sankcijas par uzbrukumu Skripaļam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas valdība pirmdien varētu piemērot jaunas sankcijas Krievijai saistībā ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberi, Anglijas dienvidrietumos.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdiena pārrunās Skripaļa lietu Nacionālās drošības padomē. Un vairāki britu mediji, atsaucoties uz avotiem valdībā, vēsta, ka

Meja pēc padomes sēdes paziņos, ka šis uzbrukums bijusi valsts organizēts slepkavības mēģinājums, ko Krievija veikusi uz Lielbritānijas zemes.

Mediji vēsta, ka premjere arī paziņos par jaunu sankciju piemērošanu Krievijai.

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

Laikraksts «The Times» ziņo, ka Meja apsver arī citus pasākumus, kurus varētu īstenot pret Krieviju, tostarp diplomātu izraidīšanu un vīzu anulēšanu Kremlim pietuvinātiem cilvēkiem.

Deputāts Toms Tugenhats raidorganizācijai BBC sacīja, ka Skripaļa un viņa meitas saindēšana «briesmīgi izskatās pēc valsts organizēta slepkavības mēģinājuma».

«Mēs sagaidām, ka premjerministre drīz nāks klajā ar paziņojumu, un, godīgi sakot, es būtu pārsteigts, ja viņa nevainotu Kremli,» viņš piebilda.

Lielbritānijas varasiestādes paziņojušas, ka Skripaļi saindēti ar nervus paralizējošu vielu, bet nav atklājuši par kādu indi konkrēti ir runa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu