«Sinfonietta Rīga» atskaņos Džonatana Hārvija opusu «Bhakti»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lielajā ģildē 17. martā plkst.19 notiks kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» koncerts, kurā izskanēs britu komponista Džonatana Hārvija opuss «Bhakti», informē kamerorķestra sabiedrisko attiecību vadītājs Gints Ozoliņš.

Koncertā «Sinfonietta Rīga» diriģenta Normunds Šnē vadībā izpildīs arī Krista Auznieka godalgoto skaņdarbu «Uguns un roze». Savukārt ģitārists Matīss Čudars klausītāju vērtējumam piedāvās savu šoziem tapušo simfonisko poēmu «Malkas šķūnītis sniega krāsā».

Pēc doktora grāda iegūšanas Glāzgovas un Kembridžas universitātēs Hārvijs pievērsās pasniedzēja darbam Saseksas universitātē. Līdztekus pirmajām kompozīcijām veidojis arī vairākas muzikoloģiskas esejas.

Par visbūtiskāko pagrieziena punktu Hārvija radošajā karjerā var uzskatīt franču komponista un diriģenta Pjēra Bulēza piedāvājumu stažēties Parīzes «IRCAM» Skaņas un akustisko pētījumu centrā. Tieši tur 80.gados tapuši vieni no atpazīstamākajiem komponista darbiem - «Mortuos Plango, Vivos Voco» (1980), «Bhakti» (1982), «Madonna of Winter and Spring» (1986) u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu