Urbanovičs: Kučinska valdība nav spējīga pateikt «stop» priekšvēlēšanu iniciatīvām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un valdība kopumā nav spējīga pateikt «stop» dažādiem ierosinājumiem, kas tiek iesniegtas vēlēšanu tuvuma dēļ, uzskata opozīcijā esošās «Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs pauda viedokli, ka vairāki priekšlikumi, kuru vērtē Saeimā, ir provokatīvi un saistīti ar vēlēšanu tuvumu. Kā piemēru viņš minēja ieceri par pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā, priekšlikumu atļaut priekšvēlēšanu aģitāciju tikai latviešu valodā, noteikt 16.martu par oficiālu latviešu karavīru atceres dienu.

Politiķis uzskata, ka šis idejas ir «provokatīvas un priekšvēlēšanu». Urbanovičs piebilda, ka nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) virza idejas, kas ir vērstas pret konkrētu sabiedrības daļu, bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī «Vienotība» piebalsojot, jo «vieglāk ir piekrist priekšvēlēšanu gadā».

Urbanovičs arī kritizēja Kučinski un valdību, jo viņš «nav spējīgs pateikt «stop»» šādām iecerēm. Pēc politiķa domām, VL-TB/LNNK turpinās nākt klajā ar jaunām idejām, līdz brīdim, kad ZZS un «Vienotības» politiķi «galīgi padosies un iestāsies nacionālajā apvienībā vai arī viņu pacietības mērs būs pilns».

Taujāts, vai «Saskaņa» iesniegs savus priekšlikumu likumprojektiem par izglītību latviešu valodā arī uz trešo lasījumu, Urbanovičs norādīja, ka ierosinājumi tika iesniegti uz otro lasījumu, taču visi tika noraidīti. «Mūsu pienākums ir cīnīties par savu pārliecību, par savu taisnību līdz galam, no otras puses koalīcija ir ļoti monolīta šajā jautājumā,» teica politiķis.

Viņš sacīja, ka «Saskaņa» vēl lems par turpmāku rīcību šajā jautājumā.

Kā ziņots, Saeima šonedēļ otrajā lasījumā atbalstīja likumu grozījumus, kas paredz no 2019.gada 1.septembra vispārējās izglītības iestādēs sākt pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā. Nevienu no partijas «Saskaņa» deputātu iesniegtajiem priekšlikumiem, kas paredzēja veikt izmaiņas reformas nosacījumos, parlaments šodien neatbalstīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu