Vietām Latgalē šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Svētdienas rītā vietām Latgalē apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» apkopotā informācija.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 103 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Reģionālie autoceļi apledo Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Jēkabpils, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien dažviet iespējami nelieli, īslaicīgi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, savukārt gaisa temperatūra diennakts laikā būs mainīga. Šādos laikapstākļos uz autoceļiem ar asfalta segumu var veidoties tā saucamais melnais ledus.

Mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem ir jābūt uz autoceļiem ar grants segumu, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu. Iestājoties siltākam laikam, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Savukārt šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, bet rievojums izkūst, norāda «Latvijas Valsts ceļi».

Autovadītāji tiek aicināti būt piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu