Kā iekārtot mājokli saskaņā ar Fen Šui principiem?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kā atzīst Fen Šui konsultante Linda Meškova, šajā mācībā nav nekā mistiska – tā ir apkārtējās vides, vietas, cilvēka, telpas un laika studijas. Televīzijas sievietēm STV Pirmā! raidījumā «Māmiņu Klubs» eksperte dalās pieredzē, kā ar dzīves vietas iekārtojumu iespējams uzlabot ģimenes un bērnu labsajūtu.

Guļamistaba bez spoguļiem, gultu novieto atbilstoši organisma prasībām

Fen Šui eksperte atgādina, ka nevajadzētu guļamistabās novietot spoguļus, jo tie jutīgiem cilvēkiem var traucēt naktsmieru. Savukārt, lai noteiktu, vai bērna gultiņa novietota atbilstoši viņa organisma vajadzībām, eksperte iesaka no rīta pievērst uzmanību tam, kā bērns guļ un gultas vietu novietot atbilstoši tam, bet ja nepieciešams – pat mainīt tās atrašanās vietu. «Miega kvalitāti nosaka tikai divas lietas – sienu krāsa un gulēšanas virziens,» atgādina eksperte.

Atsevišķa telpa mācībām un rotaļām

Ja mājokļa telpa atļauj, eksperte iesaka veidot bērniem atsevišķu guļamistabu un rotaļu istabu, jo tā ir krietni vienkāršāk salikt enerģētiku. Vecāki droši vien ne reizi vien ir novērojuši, ka bērni tā vietā, lai mācītos savā istabā, mājas darbus izvēlas pildīt kādā citā telpā – virtuvē vai dzīvojamā istabā. «Bērni instinktīvi staigā un atrod vietu ar īsto mācīšanās enerģētiku,» atgādina Linda.

Sienu krāsai īpaša nozīme

Ja bērni «mūk» no istabas ārā un negrib tajā gulēt – tas nozīmē, ka iespējams istabas krāsa neder un ir jāpamēģina to nomainīt uz citu. Lai noteiktu, kāda krāsa istabai ir piemērotāka, Linda iesaka pielīmēt pie sienas konkrētās krāsas papīra loksni un ja arī pēc nedēļas šī krāsa patīk, tad tādā istabu arī pārkrāsot.

Nenovieto mācību galdu ar skatu pret sienu

«Klasiskais likums ir tāds, ka labu veselību un kreatīvas sajūtas nodrošina, ja aiz muguras ir siena, bet priekšā brīvs laukums. Tāpēc lielākoties bērniem nepatīk sēdēt ar skatu pret sienu, pret nekurieni. Tas traucē arī muguras veselībai un bērni «sakumpst», jo viņi nedabū spēku no sienas» saka Linda.

Telpaugi var bloķēt naudas plūsmu

Ja mainot dzīves telpu rodas pēkšņas naudas problēmas, tad jāpievērš uzmanība, vai uz loga esošie telpaugi «nebloķē» tās enerģijas plūsmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu