Mākslinieku savienības valdes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts tēlnieks Dobičins

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sestdien notikušajā Latvijas Mākslinieku savienības 21. kongresā valdes priekšsēdētāja amatā atkārtoti tika ievēlēts tēlnieks Igors Dobičins. Savukārt savienības valdē biedru kopsapulce atkārtoti ievēlējusi Ingu Brūveri, Ingunu Irbi, Diānu Lagunu, Bruno Strautiņu, Tālivaldi Muzikantu un Initu Reimandovu, informē Dobičins.

Dobičins teica, ka valde kongresā ir pārliecinājusi biedrus par saviem darbiem un iecerēm, tāpēc arī apmēram 200 sanākušo biedru lēma par tās pārvēlēšanu.

Kā vienu no saviem svarīgākajiem uzdevumiem Dobičins minēja Latvijas Mākslinieku savienības stiprināšanu.

Tāpat atkārtoti ievēlēts arī savienības revīzijas komisijas sastāvs - Inita Ēmane, Ilze Lībiete, Helga Jaksone.

Latvijas Mākslinieku savienība ir lielākā radošā profesionālā organizācija Latvijā, kas apvieno vizuālās mākslas jomu pārstāvošus biedrus - māksliniekus un mākslas zinātniekus Latvijā un pasaulē. Biedrība kā organizācija dibināta 1941.gadā, biedrības statusu ieguvusi 2005.gadā, bet 2006. gadā tai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Organizācijas mērķi ir veicināt mākslas attīstību un kultūras vērtību saglabāšanu Latvijā, koordinēt lokālos mākslas projektus un iesaistīties starptautiska mēroga mākslas norisēs. Latvijas Mākslinieku savienības īpašumā esošie objekti ir kultūras procesu saskares telpas, kas atvērtas gan klasiskajai mākslai, gan laikmetīgu mākslas projektu realizācijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu