Bendikai un Patrijukam 21.vieta jaukto pāru stafetē PK etapā Kontiolahti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika un Aleksandrs Patrijuks sestdien ierindojās 21.vietā Somijas pilsētā Kontiolahti notiekošajā Pasaules kausa septītajā posmā jaukto pāru stafetē.

Par sacensību uzvarētājiem tika kronēti Francijas biatlonisti Anaisa Ševaljē un Antonēns Gigonnā, kuri par 2,4 sekundēm apsteidza austriešus Līzu Terēzi Haugeri un Jūlianu Eberhardu.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās norvēģi Marte Ulsbū un Juhanness Tīngnēss Bē.

Vēl pēc pirmās šaušanas, ko nekļūdīgi veica Bendika, Latvija atradās augstajā devītajā vietā, tomēr otrajā ugunslīnijā viens soda aplis lika atkāpties uz 19.vietu. Lai arī pēc tam Patrijuks pakāpās arī līdz 14.pozīcijai, neprecizitātes šaušanā liedza saglabāt vietu pirmajā piecpadsmitniekā.

Latvijas biatlonisti kopumā veica divus soda apļus un izmantoja 13 rezerves patronas.

Sacensībās kopumā piedalījās 26 komandas.

Šo sacensību formātā katrs sportists veic četras šaušanas. Sacensības sāk dāmas, kas veic divus 1,5 kilometru apļus, kā arī guļus un stāvus šaušanu. Uzreiz pēc otrā apļa un šaušanas, kad pabeigti nopelnītie soda apļi, kas ir 75 metrus gari jeb uz pusi īsāki kā klasiskajās distancēs, trasē uz diviem apļiem tādā pat formātā dodas vīri. Pēc tam vēlreiz startē dāmas un tad vēlreiz vīri, kuriem pēc noslēdzošās šaušanas nepieciešams veikt vēl vienu apli līdz finišam.

Iepriekš šosezon jaukto pāru stafete notika Pasaules kausa pirmajā posmā, kad Latvija nestartēja.

Tāpat sestdien plkst.17.45 notiks 2x6+2x7,5 kilometru jauktā stafete. Latvija šajās sacensībās nevarētu piedalīties pat teorētiski, jo no dāmu sportistēm Pasaules kausam kvalificējusies vienīgi Bendika.

Pasaules kausa etaps svētdien noslēgsies ar masu startu, kur vīriem viens no favorītiem būs Andrejs Rastorgujevs, kurš ceturtdien izcīnīja otro vietu desmit kilometru sprintā, otro reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla šā līmeņa sacensībās.

Kā vēstīts, Bendika piektdien sprintā ierindojās 56.vietā, kamēr Patrijuks ceturtdien vīru sacensībās bija ieņēma 84.vietu, kas ir viņa karjeras rekords Pasaules kausa individuālajās sacensībās.

Pasaules kausa nākamais etaps pēc nedēļas notiks Norvēģijā, bet vēl pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko varētu boikotēt vairāki vadošie pasaules biatlonisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu