Jaunups: Skandāls par prēmijas izspiešanu LBS kādam var beigties ar darba zaudēšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Skandāls par iespējamu prēmijas izspiešanu Latvijas Basketbola savienībā (LBS) ir bezprecedenta situācija, un, ja tā izrādīsies patiesa, tad atbildīgajiem var nākties zaudēt darbu. Tā norāda LBS valdes loceklis Edgars Jaunups, piektdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas sešos».

«Šis ir notikums, kas ieviesīs pārmaiņas LBS. Vai nu šis būs milzīgs skandāls un ilgi nāksies cīnīties par reputācijas atgūšanu saistībā ar mēģinājumu izspiest prēmiju, vai arī būs būtiski jāpārstrukturē - tas ir prezidenta un ģenerālsekretāra uzdevums - finanšu uzraudzība. Nevar veidoties situācija, ka 53 000 eiro iztrūkums uzrodas nākamā gada martā. Saprastu 5000 eiro, 500 eiro - tas ir normāli, bet nevar [būt] 53 000 eiro, tā ir neiedomājami liela summa,» sacīja Jaunups.

Kā ziņots, bijušais basketbola izlašu direktors Māris Jučmanis vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot LBS un tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu šantāžā un naudas izspiešanā. Jučmanis iesniegumā KNAB norādījis, ka Šneps mēģinājis izspiest viņam piešķirto valdības prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā, kas piešķirta par valstsvienības izcīnīto 2017. gada Eiropas čempionu titulu «3x3» basketbolā. Prēmijas apmērs pārsniedz 5500 eiro. Jučmanis apgalvo, ka vēl pirms prēmijas saņemšanas Šneps viņu esot informējis, ka naudas summa būs jāziedo LBS, bet pats no tās drīkst paturēt tikai 3%, jo tāda esot ierastā kārtība.

Kad Jučmanis šo vairākkārt izteikto prasību ignorējis, tad martā no LBS saņēmis pārmetumus par finanšu līdzekļu pārtēriņu vairāk nekā 53 000 eiro apmērā. «Kad man personiski nodeva vēstuli, teica, ka Edgars [Šneps] šo vēstuli atstās bez virzības, kur viņi par 53 000 eiro sola vērsties tiesā, ja es šo prēmiju atskaitīšu atpakaļ,» raidījumam saka Jučmanis. Tikmēr Šneps visus apvainojumus noliedz. «Pārmetumi, ka esmu prasījis vai kāds cits kaut kādu valsts maksāto prēmiju, lai atdod LBS, nu pilnīgas muļķības,» norāda Šneps.

KNAB, izvērtējot Jučmaņa iesniegumu, secinājis, ka tā nav biroja kompetence, tāpēc pārsūtījis to izvērtēšanai Valsts policijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu