Uz Solsberi pēc Krievijas dubultaģenta saindēšanas nosūtītas apmēram 180 militārpersonas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BEN STANSALL / AFP

Apmēram 180 militārpersonas nosūtītas uz Anglijas pilsētu Solsberi, kur šonedēļ ar nervu indi tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, vēsta BBC. To vidū būs eksperti, kas specializējas ķīmiskajos ieročos un teritoriju attīrīšanā no šādām vielām, liecina raidsabiedrības rīcībā nonākusī informācija.

BBC žurnālists Daniels Sendfords norāda, ka uz Solsberi nosūtītās militārpersonas esot «eksperti ķīmiskajā, bioloģiskajā, radiācijas un kodolkaradarbībā».

Tikmēr policija paziņojusi, ka tās pretterorisma vienība pieaicinājusi bruņotos spēkus, lai «aizvāktu no notikuma vietas vairākus automobiļus un priekšmetus».

Notikuma vietā turpinās rosība. Soliņu, uz kura Skripaļs un viņa meita tika atrasti, pārbaudīja dzeltenos aizsargtērpos ģērbti speciālisti.

Kā ziņots, pēc uzbrukuma medicīniskā palīdzība tika sniegta kopumā 21 cilvēkam. Zināms, ka bez Skripaļa un viņa meitas slimnīcā atrodas arī policists, kurš pirmais ieradās incidenta vietā.

Lielbritānijas policija trešdienas vakarā paziņoja, ka Solsberi notikušais tiek izmeklēts kā slepkavības mēģinājums.

Atvaļinātais Krievijas izlūkdienestu pulkvedis Skripaļs 2006.gadā Krievijā tika notiesāts uz 13 gadiem cietumā par spiegošanu Lielbritānijas labā. Viņš tika notiesāts par Krievijas aģentu identitāšu nodošanu britu izlūkdienesta Mi6 rīcībā.

Skripaļs pēc atbrīvošanas Krievijā pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu