Reizniece-Ozola: Jāmeklē risinājumi virsstundu apmaksas samazināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valdībai tuvākajā laikā būs jāmeklē risinājumi, kā samazināt virsstundu apmaksas slogu uzņēmējiem, piektdien Rīgas biznesa forumā sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

«Valdībai būs rūpīgi jāpastrādā pie virsstundu apmaksas, lai nebūtu tik liels slogs, ka jāmaksā dubultcena. Jāmeklē risinājums, kā šo slogu uzņēmējiem samazināt,» norādīja finanšu ministre.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes locekle, nodokļu eksperte Elīna Rītiņa uzsvēra, ka patlaban virsstundu apmaksas sistēma ir būtiska ēnu ekonomikas sastāvdaļa.

«Statistika rāda, ka samaksu par virsstundām Latvijā ir saņēmuši tikai 3000 darbinieku, bet Lietuvā un Igaunijā to ir daudzas reizes vairāk,» sacīja Rītiņa.

Viņa piebilda, ka šī atšķirība ir tādēļ, ka Lietuvā un Igaunijā virsstundas ir jāapmaksā 50% apmērā jeb pēc koeficienta 1,5, bet Latvijā virsstundas ir jāapmaksā 100% apmērā jeb pēc divkārša koeficienta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu