Likvidēs Aglonas internātvidusskolu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aglonas novada dome pieņēmusi lēmumu par vispārējās izglītības iestādes «Aglonas internātvidusskola» likvidēšanu, aģentūru LETA informēja Aglonas novada pašvaldībā.

Kopš 2016.gada valsts nepiešķir internātskolām nepieciešamo finansējumu pilnā apmērā. Aglonas novada domes līdzfinansējums Aglonas internātvidusskolai 2016.gadā bija 128 688 eiro, bet 2017.gadā – 106 602 eiro. Pašvaldības plānots finansējums minētajai mācību iestādei šogad līdz 31.augustam ir 196 451 eiro.

Aglonas internātvidusskolā mācās 58 skolēni, tai skaitā 49 skolēni no Aglonas novada un deviņi no citām pašvaldībām. Mācību iestādē ir 47 darbinieki – 22 pedagogi un 25 tehniskie darbinieki.

Aglonas pagastā darbojas arī Aglonas vidusskola, kas atrodas trīs kilometru attālumā no internātvidusskolas, kura atrodas Jaunaglonas ciemā. Daļa Jaunaglonas ciema skolas vecuma bērnu mācās Aglonas vidusskolā. Skolēnu pārvadājumu maršrutu, kurš ir pakārtots skolēnu pārvadāšanai uz un no Aglonas internātvidusskolas varēs pārkārtot skolēnu pārvadājumiem uz Aglonas vidusskolu.

Aglonas internātvidusskolas likvidācija jāpabeidz līdz 3.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu