Taivānas uguņošanas svētki: ja trāpa petarde, tad nākamais gads būšot laimīgs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Reizi gadā Taivānā notiek «Bišu stropa» petaržu svētki. Pirotehnikas entuziasti izrāda savu māku un tic, ka tad, ja viņiem trāpa kāda no izšautajām petardēm, tad priekšā ir veiksmīgs gads, vēsta aģentūra «Reuters».

Taivānas pilsētā Tainanā pulcējas dalībnieki, kuri savus aizsargtērpus veidojuši paši, izmantojot motocikla ķiveres, medicīniskās sejas aizsargmaskas, dvieļus un plēves gabalus, ar kuriem pasargāt elpceļus no dūmiem un apģērbu - no sprakšķošām liesmām.

Festivālā bija redzami pat bērni, kas «ieģērbti» kartona kastēs ar izgrieztu caurumu acu augstumā.

Pasākums savu nosaukumu ieguvis no tā, ka, vienlaicīgi izsprāgstot simtiem petaržu, tas izklausās pēc saniknota bišu spieta izlidošanas no stropa.

Tiek uzskatīts, ka petaržu festivāls ir reliģiska tradīcija, kas tika iedibināta holēras epidēmijas laikā 19.gadsimta beigās. Tā kā medicīna tajā laikā nespēja tikt galā ar slimību, iedzīvotāji dzīvoja bailēs un meklēja mierinājumu lūgšanās. Šajā laikā tika sarīkots petaržu gājiens, pēc kura slimība it kā esot atkāpusies no tuvākās apkārtnes.

Tā kļuva par tradīciju, ko pārņēma turpmākās paaudzes. Viņi uzskata, ka šādas «ugunskristības» glābjot no nelaimēm un nesot veiksmi visam turpmākajam gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu