Uzņēmums Austrālijā paaugstina algas simtiem sieviešu

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DANIEL MUNOZ / REUTERS

Uzņēmumā «Energy Australia» simtiem darbiniešu ir paaugstinātas algas, lai tās būtu vienā līmenī ar viņu vīriešu kārtas kolēģu samaksu, vēsta «CNN».

«Nav pareizi un taisnīgi gribēt, lai sievietes vēl ilgāk gaidītu abu dzimumu algu atšķirību samazināšanu, tāpēc mēs rīkojamies tagad,» paziņojot par algu paagustināšanu, pauda elektrības un gāzes piegādes uzņēmuma izpilddirektore Ketrīna Tanna.

Ap 350 sieviešu «Energy Australia» saņems vidēji 3500 Austrālijas dolāru (jeb aptuveni 2200 eiro) lielu algas pielikumu, vēsta uzņēmuma pārstāvji. Tāpat arī vīriešiem, kas pelna mazāk kā citi kolēģi, kas veic to pašu darbu, tiks palielināta alga.

Šīs izmaiņas, kas tika izziņotas Starptautiskās Sieviešu dienas priekšvakarā, uzņēmumam izmaksās paplidu 1,2 miljonus Austrālijas dolāru (ap 760 tūkstošiem eiro) gadā.

Tāpat kompānijas pārstāvji pauda, ka algu paaugstināšana notiks nekavējoties, sākot jau ar nākamo mēnesi, tādā veidā likvidējot 2% plaisu starp abu dzimumu atalgojumiem.

Taču, lai nevienlīdzīgā atalgojuma problēmu atrisinātu visā Austrālijā, būs nepieciešams vairāk laika.

Vidēji uz katru dolāru, ko Austrālijā nopelna vīrieši, sievietes saņem 84 centus, liecina valdības dati. Turklāt, pieskaitot ikgadējās prēmijas un citas piemaksas, šī atšķirība palielinās līdz 73 centiem uz dolāru.

Tādējādi vīrieši gadā par pilna laika darbu saņem par 27 000 Austrālijas dolāru (ap 17 tūkstošiem eiro) vairāk nekā pilna laika darbinieces-sievietes, pauž Austrālijas Dzimumu līdztiesības darbavietā aģentūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu