Baško: Eiropas čempionāts savās mājās dos papildu motivāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Eiropas čempionāts savās mājās ir kas īpašs, dodot papildu motivāciju izcīnīt uzvaras, uzskata Latvijas dāmu basketbola izlases pieredzējusī spēlētāja Gunta Baško.

2019.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs basketbolā sievietēm daļēji notiks Rīgā, bet turnīra galvenā rīkotāja būs Serbija. Latvijas galvaspilsētā norisināsies divu apakšgrupu cīņas, kā arī divi astotdaļfināla mači.

Savulaik Latvija Eiropas čempionātu rīkoja 2009.gadā.

«Saņemt iespēju Eiropas čempionātu rīkot savās mājās ir īpaši. 2009.gadā man bija zosāda. Visu laiku esi uzvilkts labā nozīmē, tas dod papildus motivāciju uzvarēt.

Tas ir ļoti labi, ka mums ir dota iespēja rīkot Eiropas čempionātu atkal, jau 2009.gadā parādījām labu piemēru, kā rīkot šīs sacensības.

Man ir ārkārtīgs lepnums, ka Latvijai ir dota šī iespēja,» ceturtdien preses konferencē, kurā tika prezentēts 2018.gada čempionāta logo, sacīja Baško.

Latvijas dāmu izlasei tikmēr jau šogad būs cits vēsturisks turnīrs, jo tā pirmo reizi piedalīsies Pasaules kausa izcīņā, ceļazīmi uz šīm sacensībām nopelnot pērn ar sesto vietu Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

«Pagājušās vasaras spēles Eiropas čempionātā bija aizraujošas un vēsturiskas. Spējām iegūt vietu Pasaules kausā.

Ceru, ka spēsim ne tikai piedalīties, bet arī uzvarēt, vispirms vienu spēli un tad jau otro un trešo. Izklausās, ka būs karsts sagatavošanās posms. Ir aizraujoši par to domāt,» norādīja Baško.

Tikmēr cita izlases spēlētāja Ieva Krastiņa atzina, ka ar nepacietību gaida dalību Pasaules kausa izcīņā. «Šis turnīrs ir lielākā motivācija šosezon trenēties,» bilda basketboliste.

Savukārt Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins žurnālistiem sacīja, ka lai arī līdz Eiropas čempionātam vēl ir 16 mēneši, jau šobrīd ir ļoti daudz darāmā.

«Darba ir daudz. Jācenšas visiem, lai līdz turnīram uzmanība sieviešu basketbolam būtu nozīmīga. Ir arī pamats, jo varam runāt par periodu, kad sieviešu basketbols ir priekšgalā. Divas izlases šogad spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā. Vienā gadā divas - tas ir ļoti labs rādītājs. Ceram uz labiem rezultātiem,» bilda LBS vadītājs.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps atklāja, ka Eiropas čempionāts nākamgad sāksies 27.jūnijā. «Izdevās pārliecināt, ka 21.jūnijā sākt Latvijā būtu bezcerīgi. Domāju, varēsim piesaistīt arī kādu partnerkomandu, līdzīgi kā tas bija vīriešu turnīrā pirms trim gadiem,» sacīja Šneps, paužot cerību, ka kopā ar to otru grupu atbrauktu arī bariņš līdzjutēju.

Bez Latvijas nacionālās izlases Pasaules kausa izcīņā šogad piedalīsies arī Latvijas U-17 izlases basketbolistes.

«Šis gads ir unikāls, jo divas sieviešu komandas spēlēs Pasaules kausa turnīros. Pēdējos gados esmu veltījuši daudz uzmanības sieviešu basketbolam, īpaši jaunatnes. Tas ir labi strādājis, pēdējos gados esam bijuši pirmajos astoņniekos.

Ceram jauniešiem šis būs labs gads. Materiāls ir interesants, atliek treneriem tikai to kārtīgi «izmīcīt»,» norādīja Latvijas sieviešu izlašu koordinators Edijs Eglītis.

Latvijas U-17 izlase, gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, kas no 21. līdz 29.jūlijam notiks Minskā, Liepājā aizvadīs pārbaudes turnīru, tiekoties ar ASV, Kanādas un Spānijas vienaudzēm. Savukārt Pasaules kausā apakšgrupā būs jāspēlē pret Kanādas, Austrālijas un Angolas izlasēm.

Ceturtdien tika paziņots par līguma pagarināšanu ar Latvijas izlases galveno treneri Mārtiņu Zībartu līdz 2020.gada olimpiskā cikla beigām.

Kā norādīja Eglītis, kvalificēšanās sistēma 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm būs atšķirīga no tās, kas bija iepriekš.

«Atlases sistēma uz olimpiskajām spēlēm mainīsies. Paredzams, ka no Eiropas čempionāta kvalifikācijā uz Olimpiādi iekļūs 12 komandas, pēc tam sešas tiks uz starptautisko atlasi. Nākamā gada novembrī notiks pirmais atlases turnīrs ar 12 Eiropas komandām,» kvalifikācijas nianses atklāja Eglītis.
    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu