Štelmaheram kauns par «Ventspils» parādīto sniegumu FIBA Eiropas kausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempiones «Ventspils» galvenais treneris Roberts Štelmahers atvainojās līdzjutējiem un atzina, ka viņam ir kauns par komandas trešdien parādīto sniegumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa astotdaļfināla pirmajā spēlē pret Dānijas klubu Orhūsas «Bakken Bears».

«Ventspils» savā laukumā kapitulēja ar rezultātu 73:93 (22:14, 16:28, 22:27, 13:24), krietni samazinot izredzes turpināt starptautisko sezonu, jo nākamajā nedēļā atbildes spēlē viesos būs jāatspēlē 20 punktu deficīts.

«Gribu atvainoties visiem skatītājiem, kuri atnāca uz spēli vai skatījās maču televīzijā, cerot uz komandas uzvaru. Nav nekāda attaisnojuma. Man ir kauns par savu darbu, un man ir kauns par spēlētāju spēli šinī spēlē,» kritisks bija Štelmahers.

Gandrīz visu maču laukumā ar ievērojami augstāku intensitāti un agresivitāti darbojās Orhūsas komanda, kas īpaši veiksmīgi darbojās zem pretinieku groza, kur tika pie 21 atlēkušās bumbas. Tāpat «Ventspils» duelī pieļāva par desmit kļūdām vairāk nekā pretinieki, pēdējās minūtes darbojoties īpaši pelēki.

«Grūti pateikt kaut ko vairāk. Zaudējām cīņā par bumbām un agresivitātē. Zinājām, ka būs jātiekas pret labu komandu, zinājām, ka pretinieki ir ļoti agresīvi, ko viņi ir parādījuši jau iepriekš, uzvarot vairākas VTB Vienotās līgas komandas. Tomēr man ir kauns. Nākot uz šo preses konferenci, pat nezināju, ko teikt. Jāmēģina strādāt tālāk,» sacīja Kurzemes kluba treneris.

Pirms mača «Ventspils» ir pētījuši Dānijas kluba spēles stilu, bet treneri skaidrojuši, ka «Bakken Bears» demonstrē kvalitatīvu, ātru un agresīvu basketbolu.

«Runājām, ka jābūt stipriem, jo pretinieki izdarīs spiedienu. Taču ļāvām sevi izģērbt, kā grib. Stāvot no malas, bija kauns skatīties, kā mums lec uz galvas, paņem visas bumbas un iemet no groza apakšas un sprauž iekšā, bet mēs to nevaram izdarīt pretī, lai arī mums bija labi momenti. Mēs, maigi izsakoties, nebijām tik spējīgi,» neapmierināts bija Štelmahers.

«Mēs nevienai Čempionu līgas komandai nezaudējām ar 20 punktiem, bet pretinieki šodien parādīja labu basketbolu. Kā vēl motivēt? Jebkuram spēlētājam, kurš šodien bija vai nebija uz laukuma, ir ko pierādīt, ka nav sliktāki,» Štelmahers pauda cerību, ka atbildes spēlē «Ventspils» spēs parādīt saturīgāku sniegumu.

Savukārt «Bakken Bears» galvenais treneris Stefans Viks atzina, ka nav spējis iedomāties, ka šajā mačā uzvarēs ar 20 punktu pārsvaru.

«Mēs ļoti nopietni gatavojāmies šai spēlei, kas arī atmaksājās. Spēlētāji šodien darbojās negaidīti labi, tomēr jāatceras, ka ir vēl atbildes spēle. Mums jau ir bijis tā, ka pēc uzvaras viesos, mājās seko pamatīgs zaudējums,» Dānijas komandas treneris norādīja, ka abas komandas vēl gaida atbildes spēle.

«Ventspils» basketbolisti šo Eirokausu sezonu sāka līmeni augstākajā FIBA Čempionu līgā, taču ar sešām uzvarām 14 spēlēs grupā palika piektajā vietā, kas liedza sasniegt izslēgšanas turnīru. Tomēr ventspilnieki tika pie iespējas sacensties FIBA Eiropas kausa izšķirošajās kārtās, par pirmo pretinieku kļūstot «Bakken Bears» komandai.

Tikmēr «Bakken Bears» FIBA Eiropas kausā ar četrām uzvarām sešās spēlēs savā apakšgrupā ieņēma otro vietu, atpaliekot vien no Lietuvas kluba Ķēdaiņu «Nevežis». Savukārt sacensību otrajā posmā Dānijas klubs arī izcīnīja četras uzvaras un grupā ieguva pirmo pozīciju, kas ļāva iegūt vietu astotdaļfinālā.

«Bakken Bears» par Dānijas čempioni kronēta 15 reizes, tajā skaitā uzvarot arī iepriekšējā sezonā. Šosezon Orhūsas basketbolisti ar 17 uzvarām 20 spēlēs ieņem otro vietu Dānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā, bet tikpat panākumu 19 mačos ir līderei «Horsens».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu