Šarapova zaudē Indianvelsas turnīra pirmajā kārtā; Ostapenko uzzina pretinieci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova trešdien piedzīvoja negaidītu zaudējumu ASV notiekošā Indianvelsas WTA «Premier» sērijas turnīra pirmajā kārtā, kamēr par Latvijas dāmu tenisa pirmās raketes Aļonas Ostapenko pretinieci kļuva šveiciete Belinda Benčiča.

Šarapova, kura pasaules rangā atrodas 41.vietā, divu setu cīņā ar 4-6, 4-6 zaudēja Japānas pirmajai raketei Naomi Osakai, kura rangā ir trīs pozīcijas zemāk par titulēto krievieti.

Bijusī pasaules ranga līdere Šarapova ir divkārtēja Indianvelsas turnīra uzvarētāja, taču tagad piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, jo pirms tam vēl janvārī zaudēja Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā, bet februārī cieta neveiksmi Dohas WTA «Premier» turnīra pirmajā cīņā.

«Vēlējos šajā turnīrā nospēlēt labi un tikt pēc iespējas tālāk, taču ne šoreiz,» pēc zaudējuma sacīja Šarapova, kura mačā piecas reizes tika nobreikota, pieļaujot sešas dubultkļūdas, kā arī uzvarot tikai 25% no otrās serves punktiem.

Tikmēr Indianvelsā ar sesto numuru izliktā Ostapenko, kura turnīru sāks no otrās kārtas, mērosies spēkiem ar šveicieti Benčiču, kura pasaules rangā atrodas 68.vietā.

Šveiciete pirmās kārtas sīvā cīņā ar 1-6, 6-1, 7-6 (7:4) uzvarēja ungārieti Tīmeu Babošu, kura rangā ieņem 43. pozīciju.

Ostapenko un Benčiča līdz šim savā starpā nav spēlējušas.

Šveicietei šī sezona nav sākusies pārāk veiksmīgi, jo WTA turnīros viņa trešdien izcīnīja vien otro uzvaru sezonā. Austrālijas atklāto čempionātu viņa sāka ar daudzsološu uzvaru pār amerikāņu veterāni Venusu Viljamsu, taču pēc tam apstājās otrajā kārtā, savukārt pagājušajā nedēļā cieta neveiksmi Akapulko WTA «International» turnīra pirmajā mačā.

Šiem turnīriem pa vidu Benčiča piedzīvoja arī divus zaudējumus Federāciju kausa duelī pret Čehiju, savukārt pašā sezonas ievadā viņa piedalījās Hopmena kausa izcīņā, kur gan guva trīs panākumus četros mačos.

Karjeras laikā Benčiča ir uzvarējusi divos WTA raudzes turnīros, abus titulus izcīnot 2015.gadā, kuru noslēdza ranga 14.pozīcijā, bet 2016.gada februārī iekļuva planētas labāko desmitniekā, pakāpjoties uz septīto vietu, kas viņai ir rekords.

Zīmīgi, ka Ostapenko ar Benčiču, visticamāk, tiksies dienu pirms šveicietes 21. dzimšanas dienas, kuru tenisiste atzīmēs sestdien.

Indianvelsā spēlēs arī Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova, kura turnīrā izlikta ar 21. numuru.

Arī planētas 20.rakete turnīru sāks no otrās kārtas, kurā spēkosies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko, kura atrodas 83.pozīcijā, vai 59.vietu ieņemošo brazīlieti Beatrīsu Adadžu-Maju. Sevastova savu pretinieci uzzinās ceturtdien. Savukārt trešajā kārtā Sevastovai potenciāli spēcīgākā pretiniece varētu būt sacensību 12. rakete Jūlija Gērgesa no Vācijas.

Tiesa, abas Latvijas tenisistes pirmo maču Indianvelsā aizvadīs jau ceturtdien, abām kopā sākot dalību dubultspēļu turnīrā, kur pretiniekos būs duets no Taivānas.

Indianvelsa tiek saukta arī par sezonas piekto «Grand Slam» turnīru, sacensībām ilgstot pusotru nedēļu un pirmajām 32 sportistēm pirmo kārtu saņemot brīvu.

Zīmīgi, ka starp neizsētajām tenisistēm šajā turnīrā ir Serēna Viljamsa, Viktorija Azarenka, kā arī bija Šarapova, kuras visas savulaik triumfējušas Indianvelsā un bijušas pasaules ranga līderes. Leģendārā Serēna Viljamsa aizvadīs pirmo turnīru pēc bērna piedzimšanas, neskaitot vienu dubultspēli Federāciju kausā, savukārt Azarenka kortā dosies pirmoreiz kopš pērnās Vimbldonas, jo cīņā par bērna aizbildniecību joprojām nedrīkst atstāt Kalifornijas štatu.

Ostapenko Indianvelsā spēlēs otro reizi karjerā, pērn gūstot vienu uzvaru un zaudējot otrajā kārtā. Savukārt Sevastova Indianvelsā spēlēs sesto reizi, tomēr pamatturnīrā vien trešo reizi. Pērn viņa arī sacensības sāka no otrās kārtas, bet uzreiz cieta neveiksmi, līdz ar to Latvijas sportiste bez pamatturnīru uzvarām tur ir kopš 2011.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu