8. marts un ziedu klēpji: vai tautībai un vecumam ir nozīme?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Smaidīgas sievietes un pašapmierināti smīnoši kungi, ziedu klēpji un kūkas, kafija un šampanietis… Tiem, kas atzīmē šo dienu, pacilāts noskaņojums un apdāvināšanas prieks ir garantēts. Starptautiskā sieviešu diena jeb vienkārši 8. marts jau atkal klāt, un ziedu veikalu durvis nebeidz virināties. Apciemojām ziedu vairumtirgotavu «Zaļā bāze», lai uzzinātu par pircēju izvēli šajā pavasara dienā.

Kā stāsta ziedu bāzes vadītāja Līva Dārziņa, 8. martā pircēju ziedu izvēle paliek nemainīga gadiem, neskatoties uz tautību vai vecumu - klasika noteikti ir tulpes, nemainīgi arī rozes. Uzņēmumi izvēlas īsākas, bet lielākos daudzumos, savukārt individuālai dāvināšanai izvēlas mazāk, bet garākas rozes. Cilvēkiem patīk kaut kas gaišs, pavasarīgs, dzeltenos toņos, kas gan nenozīmē, ka narcises būtu «ejošāko» ziedu sarakstā.

Izrādās, Sieviešu dienā liela daļa ziedu pircēju vidū ir ne tikai vīrieši, bet arī sievietes. Tas tamdēļ, ka ir daudz sieviešu kolektīvu, kas arī vēlas atzīmēt šo dienu un apsveikt viena otru.

Cilvēku apmeklējuma un nopirkto ziedu apjoma ziņā šie ir lielākie svētki gada griezumā. Salīdzinot ar ikdienā nopirkto ziedu skaitu šajā dienā apjoms ir 10 un pat vairākas reizes lielāks. Ir pat bijuši gadījumi, kad pie veikala piebrauc busiņš no kāda uzņēmuma un ziedi uz to tiek nesti spaiņiem.

8. martam ziedu bāze gatavojas ļoti laicīgi - pat mēnesi iepriekš, jo jāsaplāno ziedu apjoms, piedāvātais klāsts, pasūtīšanas un atvešanas laiks, kā arī darbinieku skaits šajā dienā.

Foto: Jānis Škapars/Tvnet

Runājot par ziedu un to krāsu tendencēm, Līva stāsta, ka tā mainās atbilstoši sezonām, piemēram, nākot pavasarim, vairāk pieprasīti ir dzelteni ziedi. Savukārt cilvēki, kuri vēlas ko neparastāku, izvēlas lillīgos un zilganos toņus.

Iespējams, daudzi atceras, ka kādreiz vieni no «ejošākajiem» ziediem bija neļķes. Gadiem ejot, pieprasījums pēc šiem ziediem ir krietni mazinājies, bet piedāvājumā tomēr šie ziedi vienmēr ir, jo kāds vecāka gadagājuma cilvēks tos noteikti vēlēsies iegādāties un novērtēs.

Foto: Jānis Škapars/Tvnet

Protams, sievietes par ziediem priecāsies jebkurā no gada dienām, bet, ja dāvinātājam ir nepieciešams kāds konkrēts datums vai iemesls, tad 8. marts būs ļoti atbilstošs šādam jaukam žestam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu