Video: Federers labdarības mačā spēlē pārī ar miljardieri Bilu Geitsu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

36 gadu vecumā Šveices tenisists Rodžers Federers ir pasaules ranga līderis, tomēr tas viņam netraucē izbrīvēt laiku, lai piedalītos labdarības pasākumos, kuros arī jādodas tenisa kortā.

Sanhosē (Kalifornija, ASV) šonedēļ norisinājās tenisa paraugmačs, kurā Federers spēlēja vienā pārī ar «Microsoft» dibinātāju Bilu Geitsu, kurš ar 90 miljardu dolāru bagātību šobrīd ir pasaulē otrais bagātākais cilvēks pēc žurnāla «Forbes» datiem.

Federeram un Geitsam pretī spēlēja ASV tenisists Džeks Soks un televīzijas ziņu moderatore Savanna Gafrija. Ar šo labdarības maču izdevās savākt ziedojumus 2,5 miljonu ASV dolāru (2 miljoni eiro) apmērā, kas tiks novirzīti izglītības attīstībai Āfrikā, vēsta «USA Today».

«Viņš ļoti labi pārzina skaitļus. Viņš nekad nepieļauj kļūdas, sekojot līdzi rezultātam. Es skrienu, bet Bils domā,» ESPN citē Federeru, kurš jokojot komentēja saspēlēšanos laukumā ar Geitsu.

Pēc šīs labdarības spēles Federers prognozē, ka viņa labdarības fondam būs izdevies palīdzēt jau 1 miljonam Āfrikas bērnu. Līdz šim viņš bija sarūpējis palīdzību vairāk nekā 870 000 bērnu, savācot ziedojumus vairāk nekā 35 miljonu ASV dolāru apmērā (28 miljoni eiro).

Kaut arī tam nav sevišķas nozīmes, šajā labdarības mačā ar rezultātu 7-6, 6-4 uzvarēja Federers un Geitss. Abi kopā spēlēja labdarības mačā arī pērn Sietlā (ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu