Sociālie tīkli neizpratnē par KNAB vēlmi bloķēt «Facebook»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis komunicēt ar lielāko sociālo tīklu turētājiem jautājumā par partiju reklāmas kampaņām internetā. Neesot izslēgts, ka neveiksmīgas sadarbības rezultātā Latvijā būs nepieciešams tiesas spriedums sociālā tīkla «Facebook» bloķēšanai. Tikmēr sociālā tīkla «Twitter» lietotāji pauž neizpratni par šādu KNAB rīcību.

«Jā, mēs to saskatām kā problēmu. Pašlaik birojs komunicē ar lielākajiem starptautiskajiem sociālo tīklu turētājiem, kuros ir iespējams izvietot maksas reklāmas. Vai šī komunikācija būs veiksmīga, uz doto brīdi atbildēt nevaru. Likums skaidri nosaka, ka tām organizācijām un kompānijām, kuras nodrošina reklāmu par samaksu, izcenojumi KNAB jāiesūta līdz 9.maijam. Ja kompānijas nereaģēs tad domāsim kā rīkoties tālāk. Nav izslēgts, ka mums vajadzēs tiesas spriedumu par to, ka uz kādu laiku «Facebook», piemēram, tiks bloķēts Latvijā,» paziņojis KNAB vadītājs Jēkabs Straume.

KNAB ierosina, ka «Facebook» reklāmām jābūt ar norādītu izcelsmi, kurš samaksājis, un nepieciešamības gadījumā jāiesniedz dokumenti par samaksas apmēru, norādīja Straume.

Kā ziņots, sabiedriskās politikas centra «Providus» pētnieks Valts Kalniņš norādīja, ka viņam nav radusies pārliecība vai birojs spēj efektīvi kontrolēt partiju finansēšanas jautājumus, īpaši, trešo personu naudas plūsmas. Šogad gaidāmas Saeimas vēlēšanas un šāds finansējums var tik izmantots reklāmām sociālajos tīklos.

KNAB jau šogad 8.februārī paziņoja, ka birojs ir spējīgs uzraudzīt politisko aģitāciju sociālajos medijos, tomēr regulējums aģitācijas laikā attiecībā uz ierobežojumiem internetā nav pietiekams un neatbilst mūsdienu interneta attīstības tendencēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu